4.5/5

De belangrijkste verschillen tussen BHV en EHBO

bhv ehbo reanimatie

BHV en EHBO. Op het eerste oog lijkt de betekenis hiervan misschien gelijk. Beide zijn immers gericht op de veiligheid van mensen. Zowel een gecertificeerde BHV’er als een gecertificeerde EHBO’er kan mensen helpen na ongevallen. Tot zover de overeenkomsten. Maar wat zijn de belangrijkste verschillen tussen BHV en EHBO?

VCA-certificering, waarom is dit zo belangrijk?

Two Man Holding White Paper

Bedrijfsveiligheid is de basis voor iedere organisatie. Zonder die veiligheid kan niemand zijn of haar werk echt goed uitvoeren. Als je je constant moet afvragen of je wel veilig bent op je werk, of alles wel goed geregeld is en of er protocollen zijn voor het moment waarop het misgaat, is focussen op je werk van secundair belang. Als de VCA binnen jouw bedrijf op orde is, kunnen je medewerkers met een gerust hart aan het werk. Ze hebben de kennis dan zelf in huis. Maar wat is VCA? En VCA-certificering, waarom is dit zo belangrijk? 

Werk jij veilig?

welder, welding, industry

Werk jij veilig?

Je materialen en gereedschappen moeten in orde zijn, net als de machines waar je mee werkt en de omgeving waarin je werkt. Maar ook als dat alles goed geregeld is, gekeurd is volgens de laatste richtlijnen en niets een veilige werksituatie in de weg lijkt te staan, blijft er altijd een risico. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het kan misgaan voor je er erg in hebt. Dat risico is niet geheel weg te nemen, maar jij kunt wel bijdragen aan het minimaliseren ervan. Jij kunt je zodanig gedragen dat het risico op deze ongelukken zo klein mogelijk wordt.

5 redenen waarom jij echt BHV’er wilt worden

Waarom zou je BHV’er willen worden?

Als BHV’er lever jij een grote bijdrage aan de veiligheid van het bedrijf waar jij werkt. Dat is natuurlijk al een hele mooie reden, maar laten we eens verder kijken. We geven je 5 redenen waarom jij echt BHV’er wilt worden.

BHV Almere

body of water near trees and buildings during daytime

Ben je op zoek naar een BHV-cursus in Almere? Novanorm verzorgt BHV-trainingen op verschillende locaties in Nederland. Je kunt een BHV incompany cursus aanvragen in Almere of deelnemen aan een van onze cursussen op een locatie in de buurt via open inschrijving. Tevens kun je je theoretische kennis over BHV opfrissen met een online BHV […]

Bedrijfshulpverlening: wie doet wat?

Wie is eigenlijk verantwoordelijk?

Binnen de bedrijfshulpverlening bestaan verschillende rollen die elkaar aanvullen. Met die verschillende rollen is het duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is en hoef je op het moment dat zich een calamiteit voordoet niet meer na te denken over wie wat doet. Zo win je kostbare tijd op het moment dat iedere seconde telt. We nemen je mee in de rollen binnen de bedrijfshulpverlening: wie doet wat?

5 tips voor een veilige werkplek

Voorkomen is beter dan genezen.

Je bent kundig, zeer ervaren en werkt secuur. Toch zit ook dan een ongeluk in een klein hoekje. Daarom geven we je 5 tips voor een veilige werkplek. Zo kom jij goed beslagen ten ijs en verklein je het risico op calamiteiten zoveel mogelijk.

De onschatbare waarde van BHV’ers

BHV’ers zijn van onschatbare waarde. De kennis die zij hebben opgedaan tijdens hun BHV-cursus is zowel onmisbaar op de werkvloer als in het dagelijks leven. Ze leveren een belangrijke bijdrage in het vergroten van de veiligheid in iedere organisatie. In deze scenario’s weten bedrijfshulpverleners precies hoe ze moeten handelen.

Wat is een BHV-plan?

laptop, office, hand

Is jullie bedrijfsnoodorganisatie op orde?

Als bedrijf heb je de verplichting zorg te dragen voor een goede veiligheidsorganisatie. Dit houdt onder andere in dat je zorgt voor een veilige, gezonde werkplek voor je werknemers. Om je te helpen bij het optimaliseren van de veiligheidsorganisatie of bedrijfsnoodorganisatie, is een BHV-plan een goed hulpmiddel. Maar wat is een BHV-plan?

4 tips voor een goed samenwerkend BHV-team

Three People Sitting Beside Table

Weet jij wat je moet doen als het erop aankomt?
Als BHV’er ben je volledig op de hoogte van alles wat je moet weten om jezelf, je collega’s en jullie werkomgeving veilig te houden. Ook weet je precies wat je moet doen in het geval van een calamiteit. Samen met de rest van het BHV-team kom je dan direct in actie. Daarbij telt iedere seconde en daarom is het essentieel dat jullie volledig op elkaar ingespeeld zijn. Met deze tips worden jullie een goed samenwerkend BHV-team.