VCA incompany

Bereid je team voor op de hoogste normen van veiligheid met onze VCA Incompany cursus. Deze cursus, die volledig voldoet aan de eindtermen van de SSVV, is speciaal ontworpen om je medewerkers de essentiële kennis en vaardigheden te bieden die ze nodig hebben om veilig te werken in overeenstemming met de VGM Checklist Aannemers. Deze cursus wordt incompany gegeven, wat betekent dat we naar jouw locatie komen. Het aanmelden van individuen of kleinere teams is bij ons ook mogelijk door in te schrijven voor een open-inschrijving cursus, klik hier voor meer informatie.

Wat is VCA incompany?

Novanorm is aangesloten bij Koninklijke PBNA. Kortom, als wij een klassikale sessie houden, dan is dit een cursus met een theoretisch ochtend- en een middagdeel waarna aansluitend een officieel examen plaatsvindt. Deze wordt afgenomen door PBNA die hiervoor op jouw locatie komt. In geval wij een VCA cursus incompany binnen jouw organisatie aanbieden, komt PBNA dus ook naar deze locatie toe. wij kunnen de theorie ook aanbieden in e-learning. Wanneer wij op basis van de klantwens een e-learning aanbieden, dan vervalt het klassikale theoretische gedeelte en plannen wij alleen met PBNA een datum in waarop de examens worden afgenomen. 

Cursus details

VCA incompany

Inhoud

Conform eindtermen SSVV

Duur

9 uur inclusief pauzes en examen

Uniek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Locaties

Incompany

Prijs

Afhankelijk van aantal personen

De ziep
Incompany
Lees verder
Tempo van de cursus is erg fijn. Niet te lang doorgaan. Dat is top!
Co Deij
Groessen
Lees verder
Goede actieve sfeer en beleving en goede interactie met cursusleiders
Rachel
Groessen
Lees verder
Ik vond het een hele leerzame ervaring. Ik heb er erg veel door geleerd op een leuke, interactieve en duidelijk manier. De cursus is laagdrempelig, fouten maken is oké en je krijgt op een fijne manier feedback aangeboden. Zeker een aanrader voor de eerste BHV en om BHV te herhalen.
Janneke
Groessen
Lees verder
Sfeer tijdens de cursus was prettig. Het lesgeven ging vlot en duidelijk. Duidelijke en prettige uitleg. Alles was goed verzorgd.
Mehria Ghaderi
Groessen
Lees verder
Enthousiaste en gepassioneerde docenten die de cursus leuk en interessant maken. Top gedaan!
Jasper Bosman
Incompany
Lees verder
Goede gedreven leerkracht, enthousiast!
Bram Mulder
Incompany
Lees verder
Goede training met oog voor persoonlijke en bedrijfsbelangrijke punten.
Ruben
Incompany
Lees verder
Duidelijke en praktische uitleg. Niet saai maar wel doeltreffend
Willem Koster
Incompany
Lees verder
Het was een aangename leerzame training ben blij dat ik hem gevolgd heb
Jonneke Klaverstijn
Incompany
Lees verder
Fijne docent die afstemt op de vragen van de groep. Fijn dat incompany is.
Maud Korteweg
Groessen
Lees verder
Was een hele goeie ervaring en was zeer duidelijk uitgelegd. Top cursus ervaring.
Carola
Incompany
Lees verder
Fijne instructeurs. Goede uitleg, hielden iedereen bij de les.
Thomas
Incompany
Lees verder
Super! Fijne gezellige docenten. Duidelijke uitleg en in voor een grapje na z’n lange dag werk. Alles weer helemaal duidelijk.
Janneke
Incompany
Lees verder
Fijne training met heel helder taalgebruik. Genoeg aandacht voor vragen en oefening. Fijn om de reanimatie goed geoefend te hebben.
Emke
Incompany
Lees verder
Heldere uitleg met veel verwijzingen naar de praktijk, dit geeft een duidelijk beeld van het belang van handelen in nood situaties.
Verhagen
Voorschoten
Lees verder
Het was weer een prima cursus en een top lunch.
Vorige
Volgende

Neem contact met ons op

Heb je vragen over een van onze VCA cursussen, of wil je graag advies over hoe je de veiligheid binnen jouw organisatie het beste waarborgt? Neem contact met ons op of doe onze online veiligheidscheck om inzicht te verkrijgen in de situatie binnen je eigen organisatie.

Waarom een VCA cursus incompany volgen?

Door de cursus intern bij jouw organisatie te organiseren, bespaar je voor jouw organisatie tijd en geld doordat medewerkers niet hoeven te reizen naar externe trainingslocaties. Daarnaast heb je controle over de planning van de cursus, deze kan worden ingepland op een moment dat het beste past bij de operationele behoeften van jouw organisatie. Bovendien biedt een VCA incompany cursus een praktische en efficiënte manier om ervoor te zorgen dat jouw personeel goed is opgeleid in veiligheidsprocedures en -praktijken, wat bijdraagt aan een veiligere werkomgeving voor iedereen.

Onze klanten

Onderstaande klanten hebben reeds succesvol cursussen en trainingen gevolgd bij Novanorm.

Inhoud van een VCA cursus

De inhoud van een VCA cursus kan verschillen, afhankelijk van het type VCA certificaat dat behaald moet worden (VCA Basis, VOL-VCA, VIL-VCU). Over het algemeen omvat een VCA cursus in Nederland de volgende onderwerpen:

  • Wet- en regelgeving
  • Gevaren en risico’s
  • Preventieve maatregelen
  • Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
  • Noodsituaties en EHBO
  • Communicatie en rapportage
  • Milieuaspecten
  • Taakrisicoanalyse

Wat maakt onze cursus uniek?

Onze VCA Incompany cursus biedt een zeer doelgerichte training die is ontworpen om een aanzienlijk hoog slagingspercentage te behalen. Of je nu een bedrijfseigenaar, manager of medewerker bent, deze cursus zal je de kennis en vaardigheden bieden die je nodig hebt om je werk veilig en efficiënt uit te voeren.

VCA training volgen bij Novanorm

Bij Novanorm bieden we verschillende VCA incompany trainingen aan. Of je nu een nieuwkomer bent die de basisbeginselen van veiligheid op de werkplek wil leren, een leidinggevende die zijn kennis wil verdiepen, of een intercedent die gespecialiseerde training nodig heeft: Bij Novanorm vind je de juiste cursus voor jou of jouw organisatie. Onze deskundige instructeurs zullen jou de kennis en vaardigheden bieden die je nodig hebt om jouw VCA-examen met succes af te ronden. De verschillende trainingen die wij aanbieden zijn:

De BASIS-VCA cursus richt zich op operationele medewerkers die werkzaam zijn bij aannemers, onderaannemers en bedrijven die VCA-gecertificeerd dienen te zijn. Gedurende deze cursus verwerven deelnemers kennis over veiligheid, gezondheid en milieu (VGM) op de werkvloer.

Two Man Holding White Paper

De VOL-VCA cursus is speciaal samengesteld voor leidinggevenden en zelfstandigen (ZZP’ers) die de verantwoordelijkheid dragen voor veiligheid op de werkvloer. Deze cursus behandelt geavanceerdere veiligheidskwesties en leert deelnemers hoe ze veiligheidsrisico’s kunnen beoordelen, beheersen en verbeteren.

De VIL-VCU cursus is expliciet bedoeld voor intercedenten en leidinggevenden die personeel detacheren naar VCA-gecertificeerde bedrijven. Tijdens deze cursus worden de veiligheids- en gezondheidsaspecten behandeld die van belang zijn voor uitzendkrachten.

Novanorm is verbonden aan Koninklijke PBNA. Wanneer wij klassikale sessies organiseren, omvatten deze zowel een ochtend- als een middaggedeelte, gevolgd door een officieel examen dat ter plaatse wordt afgenomen door PBNA. Bij incompany trainingen komt PBNA ook naar de opgegeven locatie.

 

Kosten VCA cursus

Bij Novanorm streven we ernaar om hoogwaardige VCA cursussen aan te bieden tegen betaalbare prijzen. De kosten voor de Basis VCA cursus bedragen € 219,- exclusief BTW. Voor de VOL-VCA en VIL-VCA cursussen geldt een tarief van € 259,-  exclusief BTW. 

 

De prijzen voor incompany cursussen zijn afhankelijk van het aantal deelnemende personen en specifieke bedrijfswensen. Voor een exacte prijsopgave voor een incompany cursus, raden we aan om een offerte aan te vragen, zodat we een voorstel op maat kunnen aanbieden.

Accreditaties

Bij Novanorm staan kwaliteit en veiligheid voorop. 

Daarom zijn onze cursusmaterialen en examinering zorgvuldig aangepast aan de richtlijnen en regelementen van deze instanties:

Meld je aan voor een VCA incompany cursus bij Novanorm

Wil je jezelf of je medewerkers aanmelden voor een VCA incompany cursus van Novanorm? Dan ben je verzekerd van een uitstekende voorbereiding op het gebied van veiligheid en voldoe je aan de hoogste normen binnen jouw sector! Neem contact met ons op voor een specifieke prijsopgave. Wanneer je kiest voor een cursus van Novanorm kun je rekenen op:

Kwalitatief hoogwaardige cursussen

✔ Theorie via klassikale sessies of e-learning

Diverse trainingslocaties of incompany

Ervaren docenten

✔ Officieel certificaat PBNA

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze trainingen of wil je gebeld worden voor een persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over onze VCA incompany cursus.

Is een VCA certificaat wettelijk verplicht?

Volgens de Nederlandse wetgeving is een VCA certificaat niet verplicht. Echter, binnen bepaalde branches, sectoren en opdrachten kan een opdrachtgever wel eisen dat medewerkers over een VCA certificaat beschikken voordat zij aan het werk mogen. Het bezitten van een VCA certificaat bevestigt dat je voldoet aan de gestelde normen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu conform de VGM Checklist Aannemers (VCA).

Voor wie is een VCA incompany cursus geschikt?

Een VCA incompany cursus is geschikt voor bedrijven die meerdere medewerkers tegelijkertijd willen trainen in VCA-gerelateerde onderwerpen. Dit kan variëren van operationele medewerkers tot leidinggevenden binnen verschillende sectoren.

Wat is het verschil tussen VCA Basis, VOL-VCA en VIL-VCU?

VCA Basis is voor operationele medewerkers, VOL-VCA is voor operationeel leidinggevenden en VIL-VCU is specifiek voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendbureaus.

Hoe lang is een VCA certificaat geldig?

Over het algemeen blijft een VCA-certificaat 10 jaar geldig vanaf de datum van het examen. Na deze periode moet het certificaat worden vernieuwd door opnieuw het VCA-examen af te leggen. Deze regeling is ontworpen om ervoor te zorgen dat je kennis van veiligheid up-to-date blijft en je op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen in veiligheidsvoorschriften en -procedures.

Hoe kan ik mijn VCA certificaat vernieuwen?

Wanneer de geldigheidsperiode van 10 jaar van je VCA certificaat afloopt, dien je het VCA-examen opnieuw af te leggen om het te vernieuwen.

Vraag een offerte aan