VCA Basis

De VCA Basis cursus bij Novanorm is de ideale manier om een solide basis te leggen voor een veilige werkomgeving. Met interactieve en praktijkgerichte trainingen en diverse opleidingsmogelijkheden leren we je de basisprincipes van veiligheid, gezondheid en milieu op een waardevolle, maar vooral ook boeiende en effectieve manier. Schrijf je vandaag nog in en investeer in veiligheid op de werkvloer!


Wat is VCA Basis?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Het is een certificering die aantoont dat een bedrijf of werknemer zich bewust is van de risico’s op de werkvloer en bekwaam is in het hanteren van veiligheidsprocedures. Wanneer je de VCA Basis cursus volgt, leer je de basisprincipes van veiligheid, gezondheid en milieu en zullen onze experts op het gebied van veiligheid je bewust maken van de mogelijke risico’s op de werkvloer.

Voor wie is de VCA Basis cursus bedoeld?

De VCA Basis cursus is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn op operationeel niveau binnen organisaties waar risicovolle werkzaamheden plaatsvinden. In sectoren zoals de bouw, installatietechniek, metaal, en infrastructuur is veilig werken van groot belang en wordt een VCA certificaat soms zelfs verplicht door opdrachtgevers voordat je aan het werk mag. Het hebben van een VCA certificaat toont aan dat medewerkers op de hoogte zijn van veiligheidsregels en -procedures en bekwaam zijn om veilig te werken op de werkvloer. Het vergroot zelfs de kans op het verkrijgen van opdrachten in sectoren waar VCA certificering als standaard wordt beschouwd.

Cursus details

B-VCA

Inhoud

Eindtermen SSVV

Duur

9 uur inclusief pauzes. Incompany-trainingen zijn op maat

Uniek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Locaties

Groessen (bij Arnhem) of incompany

Prijs

€ 219,- per persoon excl. BTW en inclusief lesboek en digitaal certificaat

Inhoud van onze VCA Basis cursus

De VCA Basis cursus bij Novanorm omvat een uitgebreid programma dat gericht is op het ontwikkelen van de nodige kennis en vaardigheden om veilig te werken. De cursus behandelt onderwerpen zoals veiligheidsregels, het herkennen van gevaren, het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en noodprocedures. Bovendien richt de cursus zich op het belang van communicatie, samenwerking en het melden van incidenten.

Een groot voordeel van onze VCA Basis cursus is de praktische benadering. Onze ervaren instructeurs gebruiken realistische scenario’s en voorbeelden om de cursisten te betrekken en de lesstof levendig te maken. Door interactieve sessies krijg je een dieper inzicht in de veiligheidsprincipes en leer je effectief om te gaan met verschillende situaties op de werkvloer.

Novanorm is aangesloten bij Koninklijke PBNA die het examen voor ons afneemt bij de cursisten. Wanneer je deze VCA cursus volledig doorloopt en het VCA Basis examen succesvol afrondt, ontvang je een VCA certificaat. Dit certificaat bevestigt dat je voldoet aan de veiligheids- en gezondheidseisen zoals vastgesteld in de VGM Checklist Aannemers (VCA). Het B-VCA examen voldoet aan de eisen die gesteld worden in de VGM Checklist Aannemers.

Meld je eenvoudig aan

Meld je eenvoudig aan via de website en start direct met jouw online BHV cursus of vraag een offerte op maat aan voor een groep deelnemers!

Bekijk ook onze andere cursussen

Kosten en trainingslocaties

Bij Novanorm streven we ernaar om hoogwaardige trainingen tegen betaalbare prijzen aan te bieden. De kosten voor de VCA Basis cursus bedragen €219,- per persoon excl. BTW. Deze prijs is inclusief lesboek, volledige dag training, lunch, examen door PBNA en digitaal certificaat. Wanneer je als bedrijf meerdere werknemers wilt aanmelden, bieden we ook aantrekkelijke groepstarieven aan afhankelijk van het aantal deelnemers. Hiervoor vragen we je contact met ons op te nemen.

Onze trainingslocaties zijn verspreid over het land, waardoor onze cursussen voor vrijwel iedereen toegankelijk zijn. Met vestigingen in de omgeving van Arnhem, Harderwijk, Eindhoven, Emmen, Utrecht, Rijssen, Veenendaal, Voorschoten en Zwolle streven we ernaar om onze cursussen zo dicht mogelijk bij onze klanten aan te bieden. Bovendien bieden we ook VCA incompany trainingen aan, waarbij onze instructeurs naar jouw bedrijfslocatie komen om de cursus te verzorgen.

VCA basis cursus volgen bij Novanorm

Wil je jezelf of je team aanmelden voor een VCA Basis cursus bij Novanorm? Dan ben je verzekerd van een uitstekende voorbereiding op het gebied van veiligheid, waarbij je voldoet aan de hoogste normen binnen jouw sector! Aanmelden doe je eenvoudig online. Voor een specifieke prijsopgave bij het aanmelden van meerdere deelnemers kun je het beste contact met ons opnemen. Kies je voor een VCA cursus van Novanorm, dan kun je rekenen op:

Kwalitatief hoogwaardige cursussen

Diverse trainingslocaties of incompany

E-learning en examens beschikbaar in verschillende talen

Gecertificeerde examens conform Koninklijke PBNA opleidingen

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze trainingen of wil je gebeld worden voor een persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over onze VCA Basis cursus

Is een VCA certificaat wettelijk verplicht?

Een VCA certificaat is niet wettelijk verplicht volgens de Nederlandse wetgeving. Echter, in bepaalde branches, sectoren en opdrachten kan een opdrachtgever wel vereisen dat medewerkers over een VCA certificaat beschikken voordat zij aan het werk mogen. Het hebben van een VCA certificaat toont aan dat medewerkers op de hoogte zijn van veiligheidsregels en -procedures en bekwaam zijn om veilig te werken op de werkvloer. Wanneer je wel een certificaat hebt, vergroot dit dus je kans op het verkrijgen van opdrachten in sectoren waar VCA certificering als standaard wordt beschouwd.

Wat zijn de voordelen van het behalen van een VCA Basis certificaat?

Met een VCA Basis certificaat vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt, omdat veel werkgevers VCA-certificering vereisen voor hun werknemers. Bovendien draagt het bij aan een veiligere werkomgeving voor zowel jou als je collega’s.

Wat is het verschil tussen VCA Basis en VOL-VCA?

VCA Basis is bedoeld voor operationele medewerkers, terwijl VOL-VCA gericht is op operationeel leidinggevenden. De VOL-VCA cursus omvat daarom meer management- en organisatorische aspecten dan VCA Basis.

Hoe lang is een VCA Basis certificaat geldig?

Een VCA Basis certificaat is 10 jaar geldig. Na deze periode moet je een VCA herexamen afleggen om je certificaat te vernieuwen.

Vraag een offerte aan