Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E)

man met RI&E checklist

Wat is een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie (RI&E)

Heb jij de risico’s binnen jouw organisatie in beeld? En ben je je bewust van de mogelijke gevolgen? In elke organisatie zijn risico’s aanwezig, en het is belangrijk om deze risico’s zoveel mogelijk te beperken om zo de veiligheid van medewerkers te waarborgen. Je moet deze zaken in beeld brengen door het uitvoeren van een RI&E, oftewel een Risico-Inventarisatie & -Evaluatie. Aan de hand van een vragenlijst loop je door de organisatie heen en inventariseer je de risico’s. Daarna bepaal je welke risico’s dringend zijn, minder dringend of niet dringend; de evaluatie. Op basis van deze evaluatie maak je het plan van aanpak waarin je de maatregelen omschrijft met daarachter een tijdspad, de benodigde kosten alsmede de verantwoordelijke persoon voor de uitvoering.

Wettelijke verplichting: RI&E opstellen en bijhouden

Volgens de Arbowet zijn alle bedrijven met personeel in loondienst verplicht om een RI&E uit te voeren. Deze RI&E dienen zij up-to-date te houden door het plan van aanpak jaarlijks te actualiseren. Oftewel: gerealiseerde zaken eruit, nieuwe zaken erin. Als er wijzigingen zijn binnen de organisatie, dien je de risico’s hieromtrent toe te voegen aan de RI&E.

 

Novanorm: Expert in RI&E-vraagstukken

Novanorm adviseert bedrijven en instellingen over RI&E-vraagstukken en voert ook RI&E’s uit. Tegelijkertijd leiden wij tijdens dit proces een preventiemedewerker binnen jouw organisatie op. Elke organisatie moet een preventiemedewerker aanstellen die voldoende is opgeleid. Onze training zorgt ervoor dat jouw medewerker voldoende opgeleid is om onder andere de maatregelen uit de RI&E (plan van aanpak) uit te voeren.

Heb je advies nodig over veiligheidsvraagstukken, of wil je een RI&E door ons laten uitvoeren? Neem dan contact met ons op en bespreek de mogelijkheden!

Risico-Inventarisatie & -Evaluatie

Offerte aanvragen

Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E)

Neem contact met ons op

Heb je vragen over RI&E, of wil je graag advies over hoe je de veiligheid binnen jouw organisatie het beste waarborgt? Neem dan contact met ons op. Of doe onze online veiligheidscheck om inzicht te krijgen in de situatie.

Neem contact met ons op