VIL-VCU

In de VIL-VCU cursus voor intercedenten en leidinggevenden leer jij over alle aspecten van veiligheid, gezondheid en milieu die aan bod kunnen komen in jouw werk, alsmede de zaken die je moet weten uit de Arbowet. Met je VIL-VCU certificaat in handen weet jij hoe je moet handelen als zich een gevaarlijke situatie voordoet. Het VIL-VCU examen van Novanorm voldoet aan de eisen die gesteld worden in de Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties. Schrijf je vandaag nog in en investeer in veiligheid op de werkvloer!

Wat is een VIL-VCU opleiding?

VIL-VCU staat voor Veiligheid voor Intercedenten en Leidinggevenden van uitzendbureaus. Dit certificaat is specifiek voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendbureaus die personeel plaatsen bij VCA-gecertificeerde bedrijven. De opleiding richt zich op het selecteren van gekwalificeerd personeel en het waarborgen van veilige werkomstandigheden voor uitzendkrachten, inclusief kennis van wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk.

Voor wie is de VIL-VCU cursus bedoeld?

Dit certificaat is specifiek voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendbureaus die personeel plaatsen bij VCA-gecertificeerde bedrijven. Met een VIL-VCU certificaat kunnen intercedenten en leidinggevenden effectiever samenwerken met VCA-gecertificeerde bedrijven en de juiste kandidaten selecteren die voldoen aan de veiligheidseisen van de sector.

Cursus details

VIL-VCU

Inhoud

Eindtermen SSVV

Duur

9 uur inclusief pauzes. Incompany-trainingen zijn op maat

Uniek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Locaties

Groessen (bij Arnhem) of incompany

Prijs

€ 259,- per persoon excl. btw en incl. lesboek en digitaal certificaat

Verschil Basis VCA, VOL-VCA en VIL-VCU

De drie cursussen verschillen in doelgroep en examenvereisten.

De Basis VCA cursus richt zich op operationele medewerkers die taken uitvoeren met verhoogde risico’s, zoals bouwvakkers en technici. De VOL-VCA cursus is bedoeld voor operationele leidinggevenden, zoals ploegleiders en uitvoerders. Daarentegen is de VIL-VCU cursus specifiek ontworpen voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendbureaus die personeel detacheren bij VCA-gecertificeerde bedrijven.

Hoewel Basis VCA, VOL-VCA en VIL-VCU elk zijn ontworpen voor verschillende doelgroepen en specifieke aspecten van veiligheid en gezondheid op het werk, hebben ze ook belangrijke overeenkomsten:

  • Focus op veiligheid en gezondheid

Alle drie de certificeringen leggen een sterke nadruk op veiligheid en gezondheid op de werkplek. Ze bieden training en kennis om werknemers en leidinggevenden in staat te stellen veilig te werken en de risico’s op letsel of gezondheidsproblemen te minimaliseren.

  • Erkenning binnen de industrie

Basis VCA, VOL-VCA en VIL-VCU worden allemaal erkend binnen de industrie als standaarden voor veiligheids- en gezondheidspraktijken. Bedrijven streven vaak naar deze certificeringen om aan te tonen dat ze zich inzetten voor veiligheid en kwaliteit.

  • Wettelijke vereisten

In sommige gevallen kunnen deze certificeringen wettelijk verplicht zijn om bepaalde taken uit te voeren of om aanbestedingen te kunnen doen. Ze voldoen aan de eisen die worden gesteld door wet- en regelgeving met betrekking tot veiligheid en gezondheid op de werkplek.

Inhoud van onze VIL-VCA cursus

In onze VIL-VCU cursus behandelen we een uitgebreid programma, gericht op het aanscherpen van kennis van wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk. 

Door middel van scenario’s en voorbeelden te gebruiken proberen we cursisten actief te betrekken en de lesstof boeiend te maken. Via interactieve sessies bevorderen we niet alleen een dieper begrip van veiligheidsprincipes, maar ook de vaardigheid om effectief te handelen in diverse werksituaties.

Novanorm heeft een partnerschap met Koninklijke PBNA, die de verantwoordelijkheid draagt voor het afnemen van examens voor onze cursisten. Bij succesvolle afronding van de VIL-VCU cursus en het examen ontvang je een VIL-VCU certificaat. Dit certificaat bevestigt jouw naleving van de veiligheids- en gezondheidseisen vastgesteld in de VGM Checklist Aannemers (VCA). Het VIL-VCU examen van Novanorm voldoet aan de eisen die gesteld worden in de Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties.

Meld je eenvoudig aan

Meld je eenvoudig aan via de website en start direct met jouw online BHV cursus of vraag een offerte op maat aan voor een groep deelnemers!

Bekijk ook onze andere cursussen

Kosten en trainingslocaties

Bij Novanorm streven we ernaar om hoogwaardige trainingen tegen betaalbare prijzen aan te bieden. De kosten voor de VIL-VCU cursus bedragen €259,- per persoon excl. BTW. Deze prijs is inclusief lesboek, volledige dag training, lunch, examen door PBNA en digitaal certificaat. Wanneer je als bedrijf meerdere werknemers wilt aanmelden, bieden we ook aantrekkelijke groepstarieven aan afhankelijk van het aantal deelnemers. Hiervoor vragen we je contact met ons op te nemen.

Onze trainingslocaties zijn verspreid over het land, waardoor onze cursussen voor vrijwel iedereen toegankelijk zijn. Met vestigingen in de omgeving van Arnhem, Harderwijk, Eindhoven, Emmen, Utrecht, Rijssen, Veenendaal, Voorschoten en Zwolle streven we ernaar om onze cursussen zo dicht mogelijk bij onze klanten aan te bieden. Bovendien bieden we ook incompany VCA trainingen aan, waarbij onze instructeurs naar jouw bedrijfslocatie komen om de cursus te verzorgen.

VIL-VCU cursus volgen bij Novanorm

Overweeg je jezelf of je team in te schrijven voor een VIL-VCU cursus bij Novanorm? We staan klaar om je volledig voor te bereiden op veiligheid, volgens de hoogste standaarden in jouw branche! Inschrijven is eenvoudig via onze website. Neem gerust contact met ons op voor een prijsopgave bij inschrijving van meerdere deelnemers. Kies je voor een VCA cursus van Novanorm, dan mag je het volgende verwachten:

Kwalitatief hoogwaardige cursussen

Diverse trainingslocaties of incompany

E-learning en examens beschikbaar in verschillende talen

Gecertificeerde examens conform Koninklijke PBNA opleidingen

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze trainingen of wil je gebeld worden voor een persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over onze VIL-VCU cursus:

Is een VCA certificaat wettelijk verplicht?

In Nederland is een VCA-certificaat niet bij wet vereist. Desondanks kunnen opdrachtgevers in bepaalde branches verlangen dat werknemers over een VCA-certificaat beschikken voordat ze aan de slag gaan. Het hebben van een VCA-certificaat toont aan dat je op de hoogte bent van veiligheidsvoorschriften en -procedures, en dat je vaardig bent in veilig werken. Dit vergroot de kans op het verkrijgen van opdrachten in sectoren waar VCA-certificering gangbaar is.

Wat zijn de voordelen van het behalen van een VIL-VCU certificaat?

Veel opdrachtgevers, met name in sectoren waar risico’s op de werkplek hoog zijn, eisen een VIL-VCU certificaat voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendbureaus die personeel plaatsen bij VCA-gecertificeerde bedrijven. Het behalen van het certificaat vergroot dus je kansen op het verkrijgen van opdrachten in dergelijke sectoren.

Hoe lang is een VIL-VCU certificaat geldig?

Het VIL-VCU certificaat heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. Na deze periode moet het certificaat vernieuwd worden door het opnieuw afleggen van het VIL-VCU examen. Het vernieuwen van het certificaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kennis van de certificaathouder up-to-date blijft, gezien eventuele wijzigingen in veiligheidsvoorschriften en procedures. Het vernieuwen van het certificaat toont aan dat de certificaathouder blijvend bekwaam is om veiligheids- en gezondheidsaspecten te beheren in het kader van uitzendarbeid.

Vraag een offerte aan