VOL-VCA

In de VOL-VCA cursus leer je als operationeel leidinggevende of zzp’er alles wat je moet weten op het gebied van milieu, veiligheid en gezondheid. Met het VOL-VCA certificaat toon jij aan dat je volledig op de hoogte bent van de Arbowet en -regelgeving en dat je weet hoe je moet handelen in gevaarlijke situaties in je werkomgeving. Het VOL-VCA examen van Novanorm voldoet aan de eisen die gesteld worden in de VGM Checklist Aannemers. Schrijf je vandaag nog in en investeer in veiligheid op de werkvloer!

Wat is een VCA-VOL opleiding?

VOL-VCA staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Het is een certificering die aantoont dat operationele leidinggevenden bekwaam zijn in veiligheidsmanagement en leiderschap, inclusief het opstellen van werkplannen, het houden van toolboxmeetings en het toezicht houden op de veiligheid van werknemers.

Voor wie is de VOL-VCA cursus bedoeld?

De VOL-VCA certificering is gericht op operationele leidinggevenden, zoals ploegleiders en uitvoerders. Het gaat dieper in op veiligheidsmanagement en leiderschap, inclusief het opstellen van werkplannen, het houden van toolboxmeetings en het toezicht houden op de veiligheid van werknemers.

Cursus details

VOL-VCA

Inhoud

Eindtermen SSVV

Duur

9 uur inclusief pauzes. Incompany-trainingen zijn op maat

Uniek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Locaties

Groessen (bij Arnhem) of incompany

Prijs

€ 259,- per persoon excl. btw en incl. lesboek en digitaal certificaat

De ziep
Incompany
Lees verder
Tempo van de cursus is erg fijn. Niet te lang doorgaan. Dat is top!
Co Deij
Groessen
Lees verder
Goede actieve sfeer en beleving en goede interactie met cursusleiders
Rachel
Groessen
Lees verder
Ik vond het een hele leerzame ervaring. Ik heb er erg veel door geleerd op een leuke, interactieve en duidelijk manier. De cursus is laagdrempelig, fouten maken is oké en je krijgt op een fijne manier feedback aangeboden. Zeker een aanrader voor de eerste BHV en om BHV te herhalen.
Janneke
Groessen
Lees verder
Sfeer tijdens de cursus was prettig. Het lesgeven ging vlot en duidelijk. Duidelijke en prettige uitleg. Alles was goed verzorgd.
Mehria Ghaderi
Groessen
Lees verder
Enthousiaste en gepassioneerde docenten die de cursus leuk en interessant maken. Top gedaan!
Jasper Bosman
Incompany
Lees verder
Goede gedreven leerkracht, enthousiast!
Bram Mulder
Incompany
Lees verder
Goede training met oog voor persoonlijke en bedrijfsbelangrijke punten.
Ruben
Incompany
Lees verder
Duidelijke en praktische uitleg. Niet saai maar wel doeltreffend
Willem Koster
Incompany
Lees verder
Het was een aangename leerzame training ben blij dat ik hem gevolgd heb
Jonneke Klaverstijn
Incompany
Lees verder
Fijne docent die afstemt op de vragen van de groep. Fijn dat incompany is.
Maud Korteweg
Groessen
Lees verder
Was een hele goeie ervaring en was zeer duidelijk uitgelegd. Top cursus ervaring.
Carola
Incompany
Lees verder
Fijne instructeurs. Goede uitleg, hielden iedereen bij de les.
Thomas
Incompany
Lees verder
Super! Fijne gezellige docenten. Duidelijke uitleg en in voor een grapje na z’n lange dag werk. Alles weer helemaal duidelijk.
Janneke
Incompany
Lees verder
Fijne training met heel helder taalgebruik. Genoeg aandacht voor vragen en oefening. Fijn om de reanimatie goed geoefend te hebben.
Emke
Incompany
Lees verder
Heldere uitleg met veel verwijzingen naar de praktijk, dit geeft een duidelijk beeld van het belang van handelen in nood situaties.
Verhagen
Voorschoten
Lees verder
Het was weer een prima cursus en een top lunch.
Vorige
Volgende

Verschil Basis VCA, VOL-VCA en VIL-VCU

De drie cursussen verschillen van elkaar in doelgroep en examinering.

De Basis VCA cursus is bedoeld voor operationele medewerkers die werken uitvoeren met een verhoogd risico, zoals bouwvakkers en technici. De VOL-VCA cursus is gericht op operationele leidinggevenden, zoals ploegleiders en uitvoerders. De VIL-VCU cursus is specifiek voor intercedenten en leidinggevenden van uitzendbureaus die personeel plaatsen bij VCA-gecertificeerde bedrijven.

Hoewel Basis VCA, VOL-VCA en VIL-VCU elk zijn ontworpen voor verschillende doelgroepen en specifieke aspecten van veiligheid en gezondheid op het werk, hebben ze belangrijke overeenkomsten:

  • Focus op veiligheid en gezondheid

Alle drie de certificeringen leggen een sterke nadruk op veiligheid en gezondheid op de werkplek. Ze bieden training en kennis om werknemers en leidinggevenden in staat te stellen veilig te werken en de risico’s op letsel of gezondheidsproblemen te minimaliseren.

  • Erkenning binnen de industrie

Basis VCA, VOL-VCA en VIL-VCU worden allemaal erkend binnen de industrie als standaarden voor veiligheids- en gezondheidspraktijken. Bedrijven streven vaak naar deze certificeringen om aan te tonen dat ze zich inzetten voor veiligheid en kwaliteit.

  • Wettelijke vereisten

In sommige gevallen kunnen deze certificeringen wettelijk verplicht zijn om bepaalde taken uit te voeren of om aanbestedingen te kunnen doen. Ze voldoen aan de eisen die worden gesteld door wet- en regelgeving met betrekking tot veiligheid en gezondheid op de werkplek.

Inhoud van onze VOL-VCA cursus

Onze VOL-VCA cursus biedt een uitgebreid programma dat gericht is op het ontwikkelen van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om veilig te handelen in gevaarlijke situaties in je werkomgeving. De cursus bestrijkt verschillende onderwerpen, waaronder veiligheidsvoorschriften, het identificeren van gevaren, het correct gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en noodprocedures. Daarnaast leggen we sterk de nadruk op het belang van effectieve communicatie en het melden van incidenten.

Een belangrijk kenmerk van onze VOL-VCA cursus is de praktische benadering. Onze instructeurs, die veel ervaring hebben, gebruiken waarheidsgetrouwe scenario’s en voorbeelden om jou als cursist actief te betrekken en de lesstof levendig te maken. Door middel van interactieve sessies krijg je een dieper begrip van de veiligheidsprincipes en leer je hoe je effectief kunt handelen in diverse situaties op de werkvloer.

Novanorm werkt samen met Koninklijke PBNA, die verantwoordelijk is voor het afnemen van het examen voor onze cursisten. Na succesvolle afronding van de VOL-VCA cursus en het examen ontvang je een VOL-VCA certificaat. Dit certificaat bevestigt dat je voldoet aan de veiligheids- en gezondheidseisen zoals vastgesteld in de VGM Checklist Aannemers (VCA). Het VOL-VCA examen van Novanorm voldoet aan de eisen die gesteld worden in de VGM Checklist Aannemers.

Meld je eenvoudig aan

Meld je eenvoudig aan via de website en start direct met jouw online BHV cursus of vraag een vrijblijvende offerte op maat aan voor een groep deelnemers!

Onze klanten

Onderstaande klanten hebben reeds succesvol cursussen en trainingen gevolgd bij Novanorm.

Bekijk ook onze andere cursussen

Kosten en trainingslocaties

Bij Novanorm streven we ernaar om hoogwaardige trainingen tegen betaalbare prijzen aan te bieden. De kosten voor de VOL-VCA cursus bedragen €259,- per persoon excl. BTW. Deze prijs is inclusief lesboek, volledige dag training, lunch, examen door PBNA en digitaal certificaat. Wanneer je als bedrijf meerdere werknemers wilt aanmelden, bieden we ook aantrekkelijke groepstarieven aan afhankelijk van het aantal deelnemers. Hiervoor vragen we je contact met ons op te nemen.

Onze trainingslocaties zijn verspreid over het land, waardoor onze cursussen voor vrijwel iedereen toegankelijk zijn. Met vestigingen in de omgeving van Arnhem, Harderwijk, Eindhoven, Emmen, Utrecht, Rijssen, Veenendaal, Voorschoten en Zwolle streven we ernaar om onze cursussen zo dicht mogelijk bij onze klanten aan te bieden. Bovendien bieden we ook VCA incompany trainingen aan, waarbij onze instructeurs naar jouw bedrijfslocatie komen om de cursus te verzorgen.

VOL-VCA cursus volgen bij Novanorm

Overweeg je jezelf of je team in te schrijven voor een VOL-VCA cursus bij Novanorm? Dan garanderen wij een complete voorbereiding op het gebied van veiligheid, waarbij je voldoet aan de hoogste normen binnen jouw sector! Inschrijven is eenvoudig via onze website. Voor een specifieke prijsopgave bij het aanmelden van meerdere deelnemers kun je het beste contact met ons opnemen. Kies je voor een VCA cursus van Novanorm, dan mag je het volgende verwachten:

Kwalitatief hoogwaardige cursussen

Diverse trainingslocaties of incompany

E-learning en examens beschikbaar in verschillende talen

Gecertificeerde examens conform Koninklijke PBNA opleidingen

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze trainingen of wil je gebeld worden voor een persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Accreditaties

Bij Novanorm staan we voor kwaliteit en veiligheid.

Daarom zijn onze cursusmaterialen en examinering zorgvuldig aangepast aan de richtlijnen en regelementen van deze instanties:

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over onze VOL-VCA cursus:

Is een VCA certificaat wettelijk verplicht?

Volgens de Nederlandse wetgeving is een VCA-certificaat niet verplicht. Echter, binnen bepaalde branches, sectoren en opdrachten kan een opdrachtgever wel eisen dat medewerkers over een VCA-certificaat beschikken voordat zij aan het werk mogen. Het bezitten van een VCA-certificaat toont aan dat medewerkers op de hoogte zijn van veiligheidsregels en -procedures, en bekwaam zijn om veilig te werken op de werkvloer. Het hebben van een certificaat vergroot dus de kans op het verkrijgen van opdrachten in sectoren waar VCA-certificering als standaard wordt beschouwd.

Wat zijn de voordelen van het behalen van een VCA Basis certificaat?

Met een VCA Basis certificaat vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt, omdat veel werkgevers VCA-certificering vereisen voor hun werknemers. Bovendien draagt het bij aan een veiligere werkomgeving voor zowel jou als je collega’s.

Wat is het verschil tussen VCA Basis en VOL-VCA?

VCA Basis is bedoeld voor operationele medewerkers, terwijl VOL-VCA gericht is op operationeel leidinggevenden. VOL-VCA omvat daarom meer management- en organisatorische aspecten dan VCA Basis.

Hoe lang is een VOL-VCA certificaat geldig?

Een VOL-VCA certificaat is in principe 10 jaar geldig vanaf de datum van het behalen van het examen. Na deze periode moet het certificaat worden vernieuwd door het opnieuw afleggen van het VOL-VCA examen. De reden hiervan is om ervoor te zorgen dat je kennis over veiligheid up-to-date blijft en dat je op de hoogte blijft van eventuele wijzigingen in de veiligheidsvoorschriften en -procedures.

Vraag een offerte aan