BHV Cursus

Wil jij meer leren over veiligheid op de werkvloer? Volg dan een onze BHV-cursus! Deze cursus is er niet alleen om je voor te bereiden op noodsituaties, maar ook om jou op een plezierige en boeiende manier te trainen tot een echte BHV’er. Investeer vandaag nog in jouw eigen veiligheid, die van jouw collega’s en de werkomgeving die jullie delen. Bij Novanorm geloven we dat leren ook leuk kan zijn, en met onze BHV-cursus creëren we een ervaring die niet alleen levens kan redden, maar ook een glimlach op jouw gezicht tovert. Schrijf je in voor de BHV cursus van Novanorm en ontdek dat het volgen van een veiligheidscursus niet saai hoeft te zijn!

Wat is een BHV cursus?

Een BHV cursus is een training die bedrijfshulpverleners opleidt om op te treden bij onvoorziene noodsituaties binnen de organisatie. Of het nu gaat om brand, EHBO of ontruiming, bedrijfshulpverleners spelen een belangrijke rol in het waarborgen van de veiligheid van medewerkers en bezoekers. Tijdens de BHV cursus leer je om snel en doeltreffend te handelen, paniek te voorkomen en levensreddende handelingen toe te passen.

Wat leer je tijdens een BHV cursus?

Onze BHV cursus is opgebouwd uit verschillende onderdelen die zich richten op specifieke aspecten van bedrijfshulpverlening. Door deel te nemen aan deze cursus werk je aan je kennis en vaardigheden op het gebied van:

Eerste hulp

In onze BHV training nemen we je mee naar de essentie van bedrijfshulpverlening, waar je niet alleen kennis opdoet, maar ook leert hoe je echt het verschil kunt maken in noodsituaties. Gedurende dit onderdeel van de cursus zorgen wij ervoor dat jij het zelfvertrouwen krijgt om doeltreffend te handelen bij ongevallen op de werkvloer. Van het snel inschatten van de situatie tot het toepassen van reanimatie en het verzorgen van eerste hulp bij verwondingen. Door het volgen van onze cursus kan jij eerste hulp verlenen.

Brandbestrijding

Tijdens de BHV cursus ontdek je niet alleen welke soorten brandblussers er zijn, maar leer je ook hoe je ze als een echte pro inzet wanneer dat nodig is. Wij zorgen ervoor dat jij vol zelfvertrouwen een brandblusser kunt kiezen, activeren en richten om die startende brand in de kiem te smoren. Leer direct uit de praktijk hoe je snel kunt reageren bij het ontdekken van een brand, inclusief het waarschuwen van anderen, het oproepen van hulp en het volgen van de juiste protocollen.

Ontruiming

Bij dit onderdeel van de BHV training ontdek je de kunst van een doordachte ontruiming! Leer hoe je niet alleen een gebouw snel en doeltreffend evacueert, maar ook hoe je een slim evacuatieplan bedenkt en uitvoert dat perfect past bij jouw werkomgeving. Ontwikkel de skills om als een echte pro een georganiseerde en veilige evacuatie te leiden als de nood aan de man is.

Communicatie

Ten slotte het onderdeel communiceren; als deelnemer ontwikkel je vaardigheden om helder te communiceren en coördineren, zowel intern als extern. Van het snel verspreiden van waarschuwingen tot het effectief samenwerken met hulpdiensten: In dit onderdeel van de cursus leer je niet alleen begrijpen hoe belangrijk communicatie is, maar je wordt ook gelijk getraind in doeltreffend handelen. 

BHV cursussen Novanorm

Als BHV’er houd jij jezelf, je collega’s en jullie werkomgeving veilig. In onze BHV-cursussen leer jij hoe je moet handelen in het geval van brand, ongevallen en andere calamiteiten. Ook is het mogelijk je BHV-cursus te combineren met kinder-EHBO. Ontdek onze verschillende BHV-cursussen waar leren over veiligheid niet alleen belangrijk is, maar ook nog eens leuk! Lees verder om te ontdekken welke BHV cursus het beste bij jou past.

In deze training leer je eerste hulp te verlenen bij ongevallen (EHBO), een beginnende brand te bestrijden en hoe je een gebouw moet ontruimen. Herhalingscursisten en nieuwe cursisten zitten in één groep. 

BHV30 training
In deze training op locatie leren we u eerste hulp te verlenen bij ongevallen (EHBO), hoe je gebouw moet ontruimen en hoe je een beginnen brand moet bestrijden. Deze training wordt incompany gegeven.

In deze training leer je eerste hulp te verlenen bij ongevallen waarbij baby’s en kinderen betrokken zijn. Deze cursus combineert Kinder-EHBO met bedrijfshulpverlening (BHV) voor volwassenen, het bestrijden van een beginnende brand en hoe je een gebouw moet ontruimen. 

Wil jij je kennis van veiligheid op peil brengen, maar hoef je niet zo nodig BHV’er te worden? Dan is de online BHV cursus van Novanorm perfect voor jou. In deze online veiligheidstraining leer je alle BHV theorie, gemakkelijk via je beeldscherm.

person typing on silver MacBook

Wil jij je kennis op het gebied van veiligheid te op pijl brengen en je wilt de training in het Engels volgen? Dan is de online BHV-cursus in het Engels van Novanorm ideaal voor jou. Deze online veiligheidstraining stelt je in staat om alle BHV-theorie gemakkelijk via je beeldscherm te leren.

bhv online

BHV in 30 minuten, ofwel BHV30, is dé nieuwste innovatieve en tijdbesparende BHV-training van Novanorm. De training is speciaal ontwikkeld voor organisaties die hun medewerkers snel en effectief willen opleiden tot BHV’er. 

BHV extra

Naast de algemene BHV cursussen biedt Novanorm ook verdiepende trainingen aan. Want wat is een BHV-team zonder een Hoofd BHV of een ploegleider? Ook een BBMI-cursus, de cursus Preventiemedewerker en training voor een ontruimingsoefening zijn te volgen bij Novanorm.

Plan eenvoudig telefonisch of online een afspraak voor een BHV cursus of neem contact met ons op voor meer informatie over onze trainingen

Neem contact met ons op

Heb je vragen over een van onze BHV cursussen, of wil je graag advies over hoe je de veiligheid binnen jouw organisatie het beste waarborgt? Neem contact met ons op of doe onze online veiligheidscheck om inzicht te verkrijgen in de situatie binnen je eigen organisatie.

BHV30

Een BHV certificaat in 30 minuten, ofwel BHV30, is dé nieuwste innovatieve en tijdbesparende BHV-training van Novanorm. De training is speciaal ontwikkeld voor organisaties die hun medewerkers snel en effectief willen opleiden tot BHV’er. Deze complete training combineert een online theoriegedeelte en toets met een persoonlijke 1-op-1 competentietoetsing, waarbij cursisten oefeningen uitvoeren op het gebied van onder andere reanimatie, AED, brandbestrijding en ontruiming. Herhalingscursisten beheersen door de combinatie van theorie (e-learning) en toetsing binnen 30 minuten alle competenties die een BHV’er moet bezitten. Ook nieuwe BHV cursisten kunnen deze BHV cursus volgen. In dat geval wordt de BHV30 training uitgebreid met 15 minuten competentietraining voorafgaand aan de toetsing.

De prijs voor de BHV30 training is afhankelijk van het aantal cursisten. Vraag voor een prijsopgave een vrijblijvende offerte aan. 

BHV cursus

BHV cursus kosten

Veiligheid mag geen luxe zijn. Novanorm biedt betaalbare BHV-cursussen die voldoen aan de hoogste normen. Onze transparante prijsstructuur zorgt ervoor dat je weet waar je aan toe bent. Je kunt onze BHV cursus (open inschrijving) volgen voor € 219,- / € 198,- (herhalingscursus) per persoon excl. btw en inclusief app, e-learning, digitaal pasje en certificaat. Wil jij jouw kennis op het gebied van veiligheid en bedrijfshulpverlening op peil brengen? Dan is de online BHV-cursus van Novanorm perfect voor jou. Deze kan je online volgen voor €95,00,-.

 

Wil je een BHV cursus op locatie volgen? Dat kan met de incompany BHV cursus. De prijs van een incompany cursus is afhankelijk van het aantal personen dat zal gaan deelnemen. Ben je geïnteresseerd in een BHV cursus op locatie? Neem dan contact op.

BHV cursus volgen bij Novanorm

Novanorm biedt diverse veiligheidstrainingen aan, zowel incompany, online, als via open inschrijving op een van onze locaties in Nederland. Met onze fysieke trainingen behaal jij gemakkelijk en snel je erkende certificaat, van BHV cursussen tot EHBO & reanimatie-, RI&E-, VCA- en logistieke trainingen. Ook kun je je kennis bijspijkeren via een van onze online cursussen. Met de veiligheidstrainingen van Novanorm kun je rekenen op:

✔ Gecertificeerde opleidingen

✔ Diverse trainingslocaties of incompany

✔ Training van veiligheidsexperts

Neem contact met ons op voor meer informatie of om jouw cursus te plannen. Veiligheid begint bij kennis en training, en wij helpen je graag op weg naar een veiligere werkplek!

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze trainingen of wil je gebeld worden voor een persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over onze BHV cursus

Wat onderscheidt de BHV30-training van Novanorm?

BHV30 is een innovatieve en tijdbesparende BHV training die speciaal is ontwikkeld voor organisaties die hun medewerkers snel en effectief willen opleiden tot BHV’ers. Deze training combineert een online theoriegedeelte met 1-op-1 praktijktraining met een docent en biedt een snelle en complete voorbereiding op noodsituaties.

Is er een online BHV cursus beschikbaar?

Ja, bij Novanorm bieden we een online BHV cursus aan. Deze cursus stelt deelnemers in staat om de BHV theorie gemakkelijk via hun beeldscherm te leren. Het is een ideale optie voor diegenen die hun kennis willen vergroten zonder de volledige BHV-certificering.

Zijn Novanorm's BHV-certificaten erkend?

Ja, onze BHV-certificaten zijn erkend en voldoen aan de wettelijke normen conform de filosofie van 112-4u. Novanorm staat garant voor hoogwaardige trainingen die voldoen aan de geldende eisen.

Hoe lang duurt een gemiddelde BHV cursus bij Novanorm?

De duur van een BHV cursus varieert, afhankelijk van het type cursus en klantwens. Dit kan variëren van 30 minuten (BHV30 i.c.m. 1-op-1 training) tot 4 tot 6-uurs trainingen in groepsverband. Neem contact met ons op voor specifieke informatie.

Kan ik als individu deelnemen aan een BHV cursus bij Novanorm?

Ja, zowel individuen als bedrijven kunnen deelnemen aan onze BHV cursussen. Voor individuen zijn onze open-inschrijving trainigen geschikt. Voor bedrijven bieden wij incompany trainingen waarbij wij op locatie komen van de klant. We bieden flexibele cursus planningen en kunnen aan de behoeften van individuele deelnemers voldoen.

Hoe kan ik mij inschrijven voor een BHV cursus bij Novanorm?

Inschrijven is eenvoudig. Plan jouw cursus in via onze website of bel ons direct. Ons team staat klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste cursus en planning die past in jouw agenda.