Hoe lang is mijn BHV-certificaat geldig?

Hoe lang is mijn BHV-certificaat geldig?

BHV geldigheidsduur

Om een veilige werkomgeving te creëren en behouden voor jou en je medewerkers, is de aanwezigheid van goed opgeleide BHV’ers (bedrijfshulpverleners) noodzakelijk. Sterker nog, als werkgever ben je wettelijk verplicht ervoor te zorgen dat er te allen tijde minimaal 1 gecertificeerde BHV’er aanwezig is op de werkplek. Je medewerkers eenmalig een BHV-cursus laten volgen, is daarvoor niet voldoende. De wet stelt namelijk een geldigheidsduur voor BHV-certificaten.

 

BHV geldigheid

De geldigheid van BHV-certificaten is wettelijk vastgesteld op 1 jaar. Na dit jaar dienen BHV’ers een BHV herhalingscursus te volgen om gecertificeerd te blijven. Zo ben je ervan verzekerd dat je medewerkers op de hoogte zijn van de meest recente informatie en technieken om jullie werkplek zo veilig mogelijk te maken en houden.

 

Geldigheid BHV herhaling

Ook de geldigheid van een BHV herhaling is niet oneindig. Het certificaat dat je medewerkers behalen na een herhalingscursus heeft opnieuw een geldigheid van 1 jaar. Het is dus zaak om je BHV’ers jaarlijks op herhaling te sturen, zodat jullie altijd gecertificeerde bedrijfshulpverleners op jullie werkplek hebben.

 

BHV bij Novanorm

Novanorm biedt diverse veiligheidstrainingen aan, waaronder BHV incompany, BHV open inschrijving en onze unieke BHV30-training, waarmee je medewerkers in slechts 30 minuten volledig opgeleid worden tot gecertificeerde BHV’ers. Klik hier voor ons volledige aanbod (blended) veiligheidstrainingen.

Meer informatie

Heb je een vraag over een van onze trainingen of wil je gebeld worden voor een persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Bekijk ons aanbod

Bij Novanorm volg je heel gemakkelijk cursussen op het gebied van BHV, EHBO, RI&E, VCA en logistiek. Je kunt bij ons terecht voor zowel incompany trainingen als cursussen met open inschrijving. Ons volledige aanbod vind je hieronder.

BHV cursus online

Ben je op zoek naar een manier om je kennis op het gebied van veiligheid en bedrijfshulpverlening bij te spijkeren? De online BHV-cursus van Novanorm is dan ideaal voor jou. Via deze veiligheidstraining leer je alle theoretische aspecten van BHV, op een gemakkelijke manier vanaf achter je computer.

Onze klanten

Onderstaande klanten hebben reeds succesvol cursussen en examens afgenomen bij Novanorm.

Neem contact met ons op

Heb je vragen over een training, of wil je graag advies over hoe je de veiligheid binnen jouw organisatie het beste waarborgt? Neem dan contact met ons op. Of doe onze online veiligheidscheck om inzicht te krijgen in de situatie.

Neem contact met ons op