Kinder-EHBO cursus

Bij Novanorm Veiligheidstrainingen bieden we een professionele cursus kinder-EHBO aan, die zich richt op ouders, verzorgers, leraren en alle anderen die met kinderen in aanraking komen, en hen voorzien van de essentiële kennis en vaardigheden om adequaat te handelen in noodsituaties. De cursus is o.a. uitermate geschikt voor kinderdagverblijven, scholen en overige opvangcentra voor kinderen. Als nieuwe cursist dien je vooraf verplicht e-learning met examen te doen.

Wat maakt onze kinder-EHBO cursus zo bijzonder?

Laten we beginnen met het feit dat onze cursus volledig in overeenstemming is met de wet IKK (Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang). Als toonaangevende aanbieder van veiligheidstrainingen zijn we trots lid van de NVB (Nationale Vereniging Bedrijfshulpverlening), waardoor je na het succesvol afronden van de cursus een erkend certificaat ontvangt dat twee jaar geldig is. Dit certificaat is een bewijs van bekwaamheid van de cursist.

Een ander aspect dat onze cursus onderscheidt, is de mogelijkheid voor cursisten om voorafgaand aan de praktijkdag een e-learning module te volgen. Hierdoor heb je als cursist de flexibiliteit om op je eigen tempo te leren en jezelf optimaal voor te bereiden op de praktijkgerichte training. Nieuwe cursisten dienen voorafgaand tevens een online examen positief af te ronden na afloop van de e-learning. Dit zorgt ervoor dat je als cursist de essentiële kennis hebt verworven voordat je deelneemt aan de praktijkdag.

Bij Novanorm Veiligheidstrainingen geloven we sterk in een interactieve en praktijkgerichte benadering van leren. Daarom worden nieuwe cursisten en herhalingscursisten gezamenlijk in één groep geplaatst, waardoor een dynamische leeromgeving ontstaat waarin deelnemers van elkaar kunnen leren en hun ervaringen kunnen delen.

Gezien het belang dat wij hechten aan reanimatie, krijgt elke cursist tijdens de cursus de beschikking over een eigen baby-reanimatiepop met feedbacktechnologie. Deze geavanceerde poppen bieden niet alleen realistische trainingsmogelijkheden, maar geven ook directe feedback op een scherm om de vaardigheden van een ieder te evalueren en te verbeteren.

Cursus details

Kinder-EHBO

Inhoud

Baby/Kind reanimatie, verslikking/verstikking, ernstige bloeding/letsels baby/kind, niet spoedeisende ongevallen baby/kind

Duur

3 uur

Uniek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Locaties

Incompany

Prijs

O.b.v. aanvraag offerte, afhankelijk van aantal personen

Meld je eenvoudig aan

Meld je eenvoudig aan via de website en start direct met jouw online BHV cursus of vraag een offerte op maat aan voor een groep deelnemers!

Wat ga je leren tijdens onze kinder-EHBO cursus?

Tijdens onze kinder-EHBO cursus leer je diverse vaardigheden die essentieel zijn voor noodsituaties met kinderen. Je leert onder andere hoe je noodsituaties bij kinderen kunt herkennen, eerste hulp kunt verlenen bij ademhalingsproblemen, reanimatie kunt uitvoeren bij zuigelingen en kinderen, en hoe je verschillende verwondingen en specifieke noodgevallen bij kinderen kunt behandelen. De cursus behandelt belangrijke onderwerpen zoals reanimatie bij zuigelingen en kinderen, verstikking, allergische reacties, brandwonden, botbreuken, vergiftiging, en andere veelvoorkomende noodsituaties bij kinderen.

Cursuslocaties

De cursus vindt normaliter plaats op jouw eigen locatie en heeft een tijdsduur van 3 uur. Indien er op je eigen locatie geen trainingsruimte beschikbaar is, dan kan ook gebruikgemaakt worden van een trainingslocatie van Novanorm. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tarieven

De cursus kinder-EHBO wordt incompany gegeven. Prijzen zijn op basis van een offerteaanvraag afhankelijk van het aantal cursisten.  

BHV cursus met kinder-EHBO

Veel BHV cursussen zijn gericht op het verlenen van eerste hulp en het beheren van noodsituaties op de werkplek, maar ze besteden vaak geen specifieke aandacht aan kinderen en de unieke noodsituaties die zich kunnen voordoen bij jonge leeftijdsgroepen. 

Bij Novanorm begrijpen we echter het belang van het adequaat kunnen handelen in noodsituaties die kinderen betreffen. Daarom bieden we een unieke cursus aan waarin BHV wordt gecombineerd met Kinder EHBO. Tijdens deze cursus leer je niet alleen hoe je adequaat kunt reageren op noodsituaties op de werkvloer, maar ook hoe je specifiek eerste hulp kunt verlenen aan kinderen, inclusief reanimatie bij zuigelingen en kinderen, behandeling van kindergerelateerde verwondingen en het omgaan met allergische reacties en andere noodgevallen die zich kunnen voordoen bij jonge patiënten. 

Met onze gecombineerde BHV- en Kinder-EHBO cursus ben je optimaal voorbereid om in diverse situaties effectieve hulp te bieden, zowel aan volwassenen als aan kinderen.

Meld je aan voor de kinder-EHBO cursus van Novanorm!

Novanorm biedt diverse veiligheidstrainingen aan, zowel online, als incompany en via open inschrijving op een van onze locaties in Nederland. Met onze fysieke trainingen behaal jij gemakkelijk en snel je erkende certificaat, van diverse BHV cursussen tot kinder-EHBO & reanimatie-, RI&E-, VCA- en heftruck cursussen en logistieke trainingen. Ook kun je je kennis bijspijkeren via een van onze online cursussen. Met de cursus Kinder-EHBO van Novanorm kun je rekenen op:

✔ Kwalitatief hoogwaardige cursussen

✔ Diverse trainingslocaties of incompany

✔ Ervaren docenten

✔ Reanimatiepoppen voor elke cursist

✔ Erkend certificaat Kinder-EHBO

Wil je een stap zetten naar een veiligere werkomgeving? Neem contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden voor de Kinder-EHBO cursus. Veiligheid begint bij kennis en training, en met Novanorm wordt leren over veiligheid niet alleen een prioriteit, maar ook een leuke ervaring!

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze trainingen of wil je gebeld worden voor een persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over onze Kinder-EHBO cursus

Waarom is het volgen van een kinder-EHBO-cursus belangrijk?

Het volgen van een kinder-EHBO-cursus is belangrijk omdat kinderen kwetsbaar zijn en snel letsel kunnen oplopen. Het biedt verzorgers en iedereen die met kinderen werkt de nodige kennis en vaardigheden om effectief te reageren in noodsituaties. Het kan levens redden.

Wat is het verschil tussen reguliere EHBO en kinder-EHBO?

Het verschil tussen reguliere EHBO en kinder-EHBO ligt voornamelijk in de focus op de specifieke behoeften en kwetsbaarheden van kinderen. kinder-EHBO richt zich op aandoeningen en letsels die veel voorkomen bij kinderen, zoals verstikking, diverse letsels aan het lichaam, brandwonden en andere kindgerelateerde noodgevallen.

Welke vaardigheden leer je tijdens een kinder-EHBO cursus?

Tijdens een kinder-EHBO-cursus leer je vaardigheden zoals het herkennen van noodsituaties bij kinderen, het verlenen van eerste hulp bij ademhalingsproblemen, reanimatie bij zuigelingen en kinderen, het behandelen van verwondingen en andere specifieke kindergerelateerde noodgevallen.

Voor wie is een kinder-EHBO cursus geschikt?

Een kinder-EHBO-cursus is geschikt voor verzorgers, leerkrachten, kinderopvangpersoneel en iedereen die regelmatig met kinderen werkt of tijd doorbrengt met kinderen.

Hoe lang duurt een kinder-EHBO cursus?

De duur van een kinder-EHBO-cursus bij Novanorm is 3 uur. In geval van specifieke wensen, kunnen wij uiteraard meedenken in variaties hierop.

Worden er speciale certificaten uitgereikt na het voltooien van een kinder-EHBO cursus?

Ja, na positieve afronding van de cursus ontvangen cursisten een erkend NVB certificaat kinder-EHBO dat twee jaar geldig is. Dit certificaat is een bewijs van bekwaamheid van de cursist. 

WWat zijn de belangrijkste onderwerpen die tijdens een kinder-EHBO-cursus worden behandeld?

De belangrijkste onderwerpen die tijdens een kinder-EHBO-cursus worden behandeld, zijn onder andere reanimatie bij zuigelingen en kinderen, verstikking, allergische reacties, brandwonden, botbreuken, vergiftiging en andere veelvoorkomende noodgevallen bij kinderen.

Vraag een offerte aan