Heftruck cursus

Een heftruck is een krachtig werktuig. De online heftruck cursus van Novanorm is voor iedereen geschikt die heftruckchauffeur wil worden of zijn of haar kennis wil bijspijkeren. Met onze e-learning behaal je snel jouw online heftruckcertificaat. 

Hoe werkt het:
Wanneer je de e-learning succesvol hebt afgerond kun je de praktijkvaardigheden op je eigen werkvloer oefenen en vervolgens laten toetsen om volledig als heftruckchauffeur te worden gecertificeerd. Leer alle ins en outs en de theoretische kennis tot hands-on praktijk. De online cursus voorziet een cursist van alle benodigde kennis, waarna op de eigen werkvloer de praktijkoefeningen getoetst kunnen worden.

Inhoud van de cursus bij Novanorm

Onze online heftruck cursus behandelt alle aspecten van veilig heftruckgebruik. In de cursus wordt aandacht besteed aan onder andere bewustwording, ongevallen, heftruckonderdelen, visuele inspectie, veilig rijden en parkeren, pallets pakken inclusief stapelen, hefhoogte, opnemen en verplaatsen van lasten. Het doel is om jou als heftruckbestuurder goed op te leiden. De cursus omvat een online e-learning die je stap voor stap doorloopt. Na afloop volgt een digitaal examen. Als je hiervoor slaagt, ontvang je direct een online heftruckcertificaat via de e-mail, waarin aangegeven wordt dat het theoretische gedeelte positief doorlopen is. Dit e-learning certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar.

 

Bij het positief afronden van het examen ontvang je na afloop een certificaat waarmee je kunt aantonen de theoretische aspecten omtrent het rijden van een heftruck te beheersen. Zo laat je zien dat je een gedegen instructie hebt gehad, maar let op: hierna ben je nog geen volledig opgeleide heftruckchauffeur. 

 

Hiervoor dient een door de werkgever aangewezen leermeester (lees; ervaren heftruckchauffeur) het praktijkgedeelte te toetsen waarin je diverse praktijkoefeningen positief dient te volbrengen. Deze praktijkoefeningen kun je gewoonweg op je eigen werkterrein uitvoeren. Na het voltooien van dit praktijkgedeelte, kun jij als heftruckchauffeur aan de slag.

Cursus details

Heftruck cursus

Inhoud

Online training met interne praktijktoetsing. In de cursus aandacht voor o.a. bewustwording, ongevallen, heftruckonderdelen, visuele inspectie, veilig rijden en parkeren, pallets pakken inclusief stapelen, hefhoogte, opnemen en verplaatsen van lasten.

Duur

Op eigen tempo

Uniek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Locaties

Online

Prijs

€ 95,00 (excl. btw)

Aanmelden

Na het afrekenen kan je als individuele gebruiker direct met de cursus starten. Wil je meerdere gebruikers aanmelden, vul dan onderstaand formulier in, of neem contact met ons op.

Wat is de innovatieve heftruck cursus?

Wij brengen jou een grondige online opleiding in het veilig hanteren van heftrucks, maar dan met een twist. Leer niet alleen hoe je veilig rijdt en parkeert, maar ontwikkel ook de nodige vaardigheden in het pakken, stapelen en vervoeren van pallets. Til je kennis naar nieuwe hoogten en geef een boost aan je zelfvertrouwen als heftruckbestuurder. Onze online cursus is niet alleen leerzaam, maar ook leuk. Volg de theoretische kennis online en toets de praktijkoefeningen op werk. Ontdek de voordelen van een heftruck cursus van Novanorm. 

Waarom een heftruck cursus volgen?

Veel landen vereisen dat heftruckbestuurders gecertificeerd zijn. Onze cursus voldoen aan de wettelijke normen, waardoor bedrijven en bestuurders voldoen aan de regelgeving.

Daarnaast verbeteren goed opgeleide heftruckbestuurders de efficiëntie op de werkvloer. Ze kunnen taken sneller en nauwkeuriger uitvoeren, wat leidt tot verbeterde productiviteit. Een heftruckcursus helpt niet alleen bij het vermijden van letsel aan personeel, maar ook bij het voorkomen van schade aan goederen, apparatuur en infrastructuur.

 

En bovendien is het behalen van een heftruckcertificaat niet alleen gunstig voor werkgevers; het is ook een waardevolle toevoeging aan het cv van de bestuurder, wat de persoonlijke ontwikkeling bevordert

Werkwijze

Onze heftruck cursus bestaat uit twee onderdelen. In de heftruck cursus van Novanorm neem je als cursist deel aan een e-learning, waarin je de theorie leert aan de hand van oefeningen. Aan het eind van de e-learning volgt een theoretisch examen welke je positief moet af zien te ronden. Vervolgens kun je intern de praktijkoefeningen laten toetsen door een leermeester. Deze training kun je op jouw eigen werkterrein volgen. Hieronder hebben we het proces geschetst dat jij als cursist doorloopt:

1. Jij als individu of jouw werkgever meldt je aan voor e-learning met examen.

2. De werkgever wijst één of meerdere ervaren heftruck leermeester(s) aan.

3. De leermeester ontvangt (via de werkgever) het Protocol interne heftrucktraining, zodat hij alle punten voor de heftrucktraining kan nalopen. Dit document kan gedownload worden onderaan deze pagina. Op het certificaat wordt ook verwezen naar dit document.

4. Na het met succes doorlopen van de e-learning, ontvangt de heftruckchauffeur in opleiding (i.o.) een theorie-heftruckcertificaat met een leeg praktijk competentie deel.

5. De heftruck chauffeur gaat – in overleg – na instructie door de leermeester en onder diens begeleiding eerst in een afgeschermde oefenhoek alle competenties van het praktijk competentieformulier oefenen. De duur zal afhankelijk zijn van de vaardigheid van de cursist.

6. Als de heftruckchauffeur – in overleg – de oefeningen voldoende beheerst, beoordeelt de leermeester hem aan de hand van de praktijkoefeningen. Bij het voldoende afronden van een vaardigheid, kan deze afgevinkt worden op het certificaat.

7. Indien geslaagd, ondertekent de leermeester het praktijkdeel van het certificaat met de datum, plaats, naam en handtekening.

8. De verantwoording van de e-learning en de inhoud van de praktijkoefeningen ligt bij Novanorm. De verantwoording voor een juiste uitvoering van de praktijktoets ligt bij de werkgever.

Meld je eenvoudig aan

Meld je eenvoudig aan via de website en start direct met jouw online BHV cursus of vraag een offerte op maat aan voor een groep deelnemers!

Heftruck herhalingscursussen

Veiligheidstraining stopt niet na de eerste cursus. Onze heftruckcursus is in het leven geroepen om ervaren bestuurders up-to-date te houden met de nieuwste veiligheidsrichtlijnen en technologische ontwikkelingen. Zo blijft iedereen scherp en wordt veiligheid continu gewaarborgd.

Kosten van een heftruckcursus

Bij Novanorm houden we van duidelijkheid én betaalbaarheid in veiligheidstrainingen. Voor slechts € 95,00 (excl. BTW) kun je de heftruckcursus beginnen, en het wordt niet makkelijker dan dat! Gewoon even op de knop onderaan deze pagina klikken, afrekenen via iDEAL, en voilà! Je bent klaar om te starten. En als je meerdere deelnemers wilt aanmelden, kun je een prijs op maat aanvragen door op de ‘Offerte’ knop te klikken.

Heftruck cursus volgen bij Novanorm

Novanorm biedt naast de heftruckcursus, ook andere veiligheidstrainingen aan, zowel incompany, online, als via open inschrijving op een van onze locaties in Nederland. Met onze fysieke trainingen behaal jij gemakkelijk en snel je erkende certificaat, van logistieke trainingen tot diverse BHV cursussen en EHBO & reanimatie-, RI&E-, VCA- trainingen. Met de veiligheidstrainingen van Novanorm kun je rekenen op:

 

✔ Gecertificeerde opleidingen

✔ Diverse trainingslocaties of incompany

✔ Training van veiligheidsexperts

 

Wil je een stap zetten naar een veiligere werkomgeving? Neem contact met ons op voor meer informatie. Veiligheid begint bij kennis en training, en met Novanorm wordt leren over veiligheid niet alleen een prioriteit, maar ook een leuke ervaring!

Neem contact met ons op

Heb je een vraag over een van onze trainingen of wil je gebeld worden voor een persoonlijk advies? Vul dan het contactformulier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.

Veelgestelde vragen

Lees hieronder de veelgestelde vragen over onze heftruck cursus

Is een heftruckcertificaat verplicht?

Nee, in Nederland is een certificaat niet verplicht. Volgens de Nederlandse wet is een heftruckcertificaat niet verplicht om een heftruck te besturen. In de Arbowet staat echter wel dat een werkgever aan moet kunnen tonen dat zijn personeel kundig is en zorgvuldig geïnstrueerd is in het werken met een heftruck of reachtruck.

 

Het volgen van een heftruck cursus bij Novanorm zorgt ervoor dat je voldoet aan deze regelgeving.

Wordt mijn voortgang bijgehouden tijdens de heftruck cursus?

Ja, bij Novanorm staat jouw voortgang centraal. Tijdens de e-learning wordt jouw voortgang elektronisch geregistreerd. Dit geeft je niet alleen de vrijheid om op je eigen tempo te leren, maar stelt je ook in staat om de cursus te pauzeren en later te hervatten.

Kan ik ook andere veiligheidstrainingen bij Novanorm volgen?

Absoluut! Naast een heftruck cursus kun je bij Novanorm nog veel meer veiligheidstrainingen en cursussen volgen zoals BHV, VCA en EHBO.

Waarom een heftruck cursus volgen?

Werk je of wil je gaan werken met een heftruck? Dan is het volgen van een heftruck cursus erg belangrijk. De Arbowet stelt dat iedereen die met dit type machines werkt, voldoende geïnformeerd en geïnstrueerd moet zijn om met een heftruck aan de slag te gaan. Hoe kan je dit aantonen? Met een heftruckcertificaat!

Kan een heftruck cursus op eigen locatie gevolgd worden?

Ja, dat kan. De cursus omvat een e-learning die je thuis of op werk kunt volgen. Na het afronden ontvang je direct een online heftruckcertificaat via de e-mail, waarin aangegeven wordt dat het theoretische gedeelte positief doorlopen is. Na het volgen van de e-learning ben je nog geen voldoende opgeleide heftruckchauffeur. Hiervoor dient een door de werkgever aangewezen leermeester het praktijkgedeelte te toetsen waarin je diverse praktijkoefeningen positief dient te volbrengen. Deze praktijkoefeningen kun je gewoonweg op je eigen werkterrein uitvoeren. 

Hoelang is een heftruck certificaat geldig?

Ons heftruck certificaat is 5 jaar geldig.

Vraag een offerte aan