4.5/5

Heftruck cursus

Heftruck cursus

 

De online heftruck cursus van Novanorm met interne praktijktoetsing is geschikt voor iedereen die heftruckchauffeur wil worden. Onze cursus gaat in op alle theoretische aspecten die een heftruckchauffeur moet weten. Om een heftruck te mogen rijden, moet je als bestuurder voldoende opgeleid en geïnstrueerd zijn. Onze online training met interne praktijktoetsing vormt hiervoor de basis.

De cursus omvat een online e-learning die je als cursist doorloopt. Na afloop volgt een digitaal examen. Als je hiervoor slaagt, ontvang je direct een online heftruckcertificaat via de e-mail, waarin aangegeven wordt dat het theoretische gedeelte positief doorlopen is. Dit e-learning certificaat heeft een geldigheid van 5 jaar.

Na het behalen van het e-learning certificaat dient de heftruckchauffeur in opleiding nog een verplichte praktijktoetsing te doorlopen door een interne leermeester. Het protocol voor de interne leermeester is hier te downloaden.

 

Inhoud cursus

 • Bewustwording
 • Ongevallen
 • Heftruckonderdelen
 • Visuele inspectie
 • Veilig rijden en parkeren
 • Pallets pakken inclusief stapelen
 • Hefhoogte
 • Opnemen en verplaatsen van lasten
 • Impressie van de praktijkoefeningen en de interne praktijktoetsing

 

Bestellen

Novanorm biedt het theoretische gedeelte van de heftruckcursus volledig online aan. Je kunt de cursus volgen op je eigen tempo, waar en wanneer het jou uitkomt. De training schaf je gemakkelijk aan via de knop onderaan deze pagina. Je rekent af via iDEAL, waarna je direct aan de slag kunt. Wil je meerdere deelnemers aanmelden? Klik dan op de button ‘Offerte’.

 

Werkwijze

 • Jij als individu of jouw werkgever meldt jou aan voor e-learning met examen.
 • De werkgever wijst één of meerdere ervaren heftruck leermeester(s) aan.
 • De leermeester ontvangt (via de werkgever) van Novanorm het Protocol interne heftrucktraining, zodat hij alle punten voor de heftrucktraining kan nalopen. Dit document kan gedownload worden onder aan deze pagina. Op het certificaat wordt ook verwezen naar dit document.
 • Na het met succes doorlopen van de e-learning, ontvangt de heftruckchauffeur in opleiding (i.o.) een theorie-heftruckcertificaat met een leeg praktijkcompetentiedeel.
 • De heftruckchauffeur i.o. gaat na instructie door de leermeester en onder diens begeleiding eerst in een afgeschermde oefenhoek alle competenties van het praktijkcompetentieformulier oefenen. De duur zal afhankelijk zijn van de vaardigheid van de cursist.
 • Als de heftruckchauffeur i.o. de oefeningen voldoende beheerst, beoordeelt de leermeester hem aan de hand van de praktijkoefeningen. Bij het voldoende afronden van een vaardigheid, kan deze afgevinkt worden op het certificaat.
 • Indien geslaagd, ondertekent de leermeester het praktijkdeel van het certificaat met de datum, plaats, naam en handtekening.
 • De verantwoording van de e-learning en de inhoud van de praktijkoefeningen ligt bij Novanorm. De verantwoording voor een juiste uitvoering van de praktijktoets ligt bij de werkgever.

 

Let op!

Bij het positief afronden van het examen, ontvangt de cursist na afloop een certificaat waarmee hij of zij aantoont de theoretische aspecten omtrent het rijden van een heftruck te beheersen. Hiermee kan diegene aantonen dat hij of zij een gedegen instructie heeft gehad, maar is die nog geen voldoende opgeleide heftruckchauffeur. Hiervoor dient de leermeester namens de werkgever het praktijkgedeelte te toetsen waarin praktijkoefeningen positief voltooid dienen te worden. Na het voltooien van dit praktijkgedeelte, kun jij als heftruckchauffeur aan de slag.

Download hier het verplichte Protocol Interne Heftrucktraining voor de interne leermeester.

Cursus details

Heftruck cursus

Inhoud

Online training met interne praktijktoetsing. In de cursus aandacht voor o.a. bewustwording, ongevallen, heftruckonderdelen, visuele inspectie, veilig rijden en parkeren, pallets pakken inclusief stapelen, hefhoogte, opnemen en verplaatsen van lasten.

Duur

Op eigen tempo

Uniek

n.v.t.

Locaties

Online

Prijs

€ 95,00 (excl. btw)

Aanmelden

Na het afrekenen kan je als individuele gebruiker direct met de cursus starten. Wil je meerdere gebruikers aanmelden, vul dan onderstaand formulier in, of neem contact met ons op.

Offerte aanvragen

Heftruck cursus