Novanorm Certification & Bosman Opleidingen
30 jaar ervaring

Novanorm Certification en Bosman Opleidingen; samen verder onder de naam Novanorm Veiligheidstrainingen

Op 1 januari 1994 richt Peter Bosman het bedrijf Qualisys op. Het bedrijf ondersteunt andere organisaties met het opzetten van een kwaliteitszorgsysteem conform ISO 9001 of Waarborgcriteria. Als eenmanszaak opereert hij vanuit zijn woonhuis in Duiven. Op dit moment is de nieuwe Arbowet al aanstaande, een ingrijpende wijziging in werkend Nederland. Iedere werkgever met personeel moet zich aansluiten voor verzuimbeheer bij een gecertificeerde arbodienst, dient in het bezit te zijn van een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) én moet opgeleide BHV-ers hebben. Peter bekwaamt zich in het maken van RI&E’s en dit wordt als dienstverlening toegevoegd voor alle bestaande en nieuwe klanten. Niet veel later worden hieraan ook BHV- en VCA-trainingen toegevoegd.

Op 1 januari 1998 wordt de naam omgezet naar Bosman Advies & Opleiding B.V. en verhuist het bedrijf naar de huidige locatie aan de Dorpstraat 2 in Groessen. Het bedrijf groeit door en daarmee ook het productaanbod. Onder andere Hoofd BHV, ploegleider BHV, preventiemedewerker, beheerder brandmeldinstallatie (BBMI) en heftrucktrainingen worden aan het assortiment toegevoegd. In de eerste periode na 2000 is ook de begeleiding naar VCA* en VCA** een veel voorkomende activiteit. In 2017 wordt he bedrijf omgebouwd naar een trainingsbedrijf met trainingen die zo kort en effectief mogelijk zijn.

Per 1 januari 2023 gaat Bosman Advies & Opleiding door onder de naam Novanorm Veiligheidstrainingen waarbij gefuseerd wordt met Novanorm Certification, onderdeel van ProNova Groep. Novanorm Certification is een bedrijf dat sinds 2005 veiligheidstrainingen online aanbiedt via krachtige e-learning. Tezamen bundelen beide partijen hun krachten, het unieke trainingsconcept van Bosman Advies & Opleiding en 112-4U met de kracht van de e-learning van Novanorm Certification. Hiermee wordt Bosman Advies & Opleiding een onderdeel van ProNova Groep, onder andere bekend van de fullservice learning experience provicer Human Talent Group.

Vernieuwing cursusaanbod

Het cursusaanbod van Novanorm wordt geheel vernieuwd waarbij vanaf heden e-learning en praktijktrainingen worden gecombineerd. De cursussen worden zowel incompany als op onze trainingslocaties aangeboden.

Voor de klanten van Bosman Opleidingen verandert er weinig. Bosman blijft vanuit Groessen opereren met dezelfde kantoormedewerkers en trainers.

Het cursusaanbod wordt verder uitgebreid waarbij informatie zoveel mogelijk digitaal wordt aangeboden en waarbij de toetsing in de praktijk plaatsvindt.

Novanorm Veiligheidstrainingen

Justin Alink wordt aangesteld als operationeel manager van de nieuwe combinatie. Peter Bosman blijft actief betrokken bij de organisatie en wordt verantwoordelijk voor de inhoud van de cursussen. Peter Bosman (Bosman Advies & Opleiding): “Door deze nieuwe combinatie kunnen we onze trainingen verder uitbreiden en nog betere e-learningmodules maken in combinatie met de competentietoetsing in de praktijk. Hierdoor kunnen we cursisten nog sneller en beter opleiden en kan ik mij bezighouden met mijn persoonlijke missie om cursisten effectief te trainen door innovatieve concepten.” Rolf Grouve (Directeur ProNova Groep): “Met de komst van Peter en zijn Bosman Advies & Opleiding kunnen wij meer gespecialiseerde veiligheidstrainingen verzorgen voor onze klanten. Ook ontstaan er kansen om nieuwe leerconcepten toe te voegen aan het portfolio van Novanorm Veiligheidstrainingen waardoor wij nog sterker kunnen inzetten op de missie van onze groep, namelijk performanceverbetering van organisaties door middel van leren.” 

Over ProNova Groep

ProNova Groep is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van leerconcepten die leiden tot performanceverbetering van organisaties door middel van leren. Dit doet zij door het ontwikkelen van content, het verzorgen en implementeren van trainingen en cursussen op locatie en de ontwikkeling van het benodigde, moderne platform (Auteurtool/LMS/LXP). ProNova Groep bevat Human Talent Group, Ground Control, Emfect en Novanorm Veiligheidstrainingen.

Cursusaanbod Novanorm