Met onze volle agenda’s rennen we van de ene klus naar de andere afspraak, zowel op ons werk als wanneer we thuis zijn. Zeker met de naderende drukke decembermaand voelt het soms alsof we van hot naar haar vliegen zonder ook maar een moment te pauzeren. En dan vraagt je leidinggevende ook nog of je een BHV-cursus wilt volgen, zodat je vanaf nu de mooie taak van bedrijfshulpverlener op je kunt nemen. Aan de ene kant lijkt het je wel wat: precies weten hoe je moet handelen als er iets loos is. Zo lever je een belangrijke bijdrage aan de veiligheid van jouw collega’s en jullie werkplek. Je zou het heus graag willen. Maar waar haal je de tijd voor het volgen van een cursus vandaan?
BHV online

Het is heel logisch dat je het niet ziet zitten om een hele dag kwijt te zijn aan een cursus op locatie; een dag die je ook had kunnen besteden aan de werkzaamheden die zich nu blijven opstapelen. Juist dan biedt een online BHV-cursus uitkomst. We zetten de voordelen voor je op een rijtje.

 

1 Met een online BHV-cursus leer je waar en wanneer jij wilt.

Waar je bij een klassieke cursus naar een trainingslocatie gaat of een hele dag met je trainer en collega’s in een ruimte op je werk de cursus volgt, kun je met een online bedrijfshulpverleningscursus gaan en staan waar jij wilt. Of je nu ‘s ochtends een verloren uurtje op je werk aan de slag gaat, ‘s avonds thuis achter je pc kruipt of in de trein de cursus erbij pakt, het kan allemaal.

 

2 Een online bedrijfshulpverleningscursus volg je volledig op je eigen tempo.

In plaats van je te moeten voegen naar de snelheid waarmee jouw trainer door de stof gaat, bepaal je zelf hoe vlot je dit doet. Heb je iets niet helemaal begrepen? Dan kun je dat gedeelte van de cursus nog eens bekijken. Gaat het je juist gemakkelijk af? Dan klik je verder naar het volgende onderwerp, in plaats van te moeten wachten op medecursisten die dit onderdeel minder snel onder de knie hebben. Ook kies je zelf of je de cursus in een keer wilt volgen of hem in stukken hakt die in jouw agenda passen. Zo heb je een BHV-cursus op maat voor jou.

 

3 Je vergaart op efficiënte wijze alle kennis die een bedrijfshulpverlener nodig heeft.

Doordat je zelf kunt kiezen waar, wanneer en hoe je de BHV-cursus volgt, leer je alle handelingen voor jouw rol als bedrijfshulpverlener op de momenten waarop jij op je best bent en kun je de cursus volgen op de wijze die bij jou past. Zo haal je er het meeste uit met de minste inspanning. Als jij het examen behaalt, ben jij een volwaardige, bekwame BHV’er met dezelfde vaardigheden als iemand die de cursus op locatie volgt.

 
Op deze manier is een BHV-cursus gemakkelijk in je drukke leven in te passen. Klik hier voor ons aanbod van online BHV-cursussen en online BHV-herhalingscursussen.