5 redenen waarom jij echt BHV’er wilt worden

5 redenen waarom jij echt BHV'er wilt worden

Ieder bedrijf, ongeacht hoe groot of klein, is verplicht doeltreffende maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening, zo staat in de Arbowet. Het inzetten van bedrijfshulpverleners maakt hier onderdeel van uit. Als BHV’er lever jij een grote bijdrage aan de veiligheid van het bedrijf waar jij werkt. Dat is natuurlijk al een hele mooie reden om jezelf te laten opleiden tot bedrijfshulpverlener, maar laten we eens verder kijken. We geven je 5 redenen waarom jij echt BHV’er wilt worden.

1. Het verschil kunnen maken in noodsituaties

Als bedrijfshulpverlener ben jij als eerste ter plaatse als zich een noodsituatie voordoet. Met jouw kennis weet je hoe je moet handelen en kun je in de meest extreme gevallen zelfs het verschil maken tussen leven en dood. 

 

2. Noodsituaties voorkomen

Nog mooier is het natuurlijk als je noodsituaties kunt voorkomen. In jouw rol als BHV’er herken je gevaarlijke situaties en kun je aan de slag met het veiliger maken van de werkomgeving of de wijze waarop bepaalde werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo ben jij een actieve speler in het optimaliseren van de veiligheid op jouw werk. 

 

3. Daadkrachtig kunnen handelen

Omdat jij jouw kennis op peil hebt gebracht met een BHV-cursus, voel je je zelfverzekerd over jouw kunnen als zich een situatie voordoet waarin jij moet optreden als bedrijfshulpverlener. Je weet dat je alle vaardigheden in huis hebt om adequaat te handelen en kunt daardoor snel acteren. Die daadkracht is essentieel en levert kostbare tijd op die juist nu zo belangrijk is.

 

4. Mensen kunnen helpen

Jij komt als eerste in actie als er iets loos is. Of er nu een brandalarm afgaat of een collega een ongeluk heeft, jij staat paraat en schiet te hulp. Je brengt mensen in veiligheid en weet wat je moet doen als reanimatie noodzakelijk is. Je hoeft niet hulpeloos toe te kijken en kunt direct hulp bieden. Dit geldt ook voor situaties buiten jouw werkomgeving; de kennis die je opdoet in onze cursussen neem je natuurlijk ook mee naar huis.

 

5. Je kennis verbreden en up-to-date houden

Door een cursus Bedrijfshulpverlener basis te volgen, doe je nieuwe kennis op die je vervolgens jaarlijks up-to-date houdt met de cursus Bedrijfshulpverlener herhaling. Zo ben en blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van bedrijfshulpverlening en kun je nu en in de toekomst de mensen in je omgeving helpen.

 

Redenen genoeg dus om je aan te melden als BHV’er bij jouw bedrijf. Zie je een toekomst voor je als bedrijfshulpverlener en wil je meer weten over onze BHV-cursussen, klik dan hier voor meer informatie.

Delen:

Gerelateerde berichten

De onschatbare waarde van BHV’ers

Jullie hebben een Risico-inventarisatie & -evaluatie uitgevoerd en op basis daarvan is een BHV-plan opgesteld. De BHV-organisatie is ingericht, jullie houden regelmatig BHV-overleg en geven collega’s zonder BHV-achtergrond adviezen

laptop, office, hand

Wat is een BHV-plan?

Als bedrijf heb je de verplichting zorg te dragen voor een goede veiligheidsorganisatie. Dit houdt onder andere in dat je zorgt voor een veilige, gezonde werkplek voor

welder, welding, industry

Werk jij veilig?

Je materialen en gereedschappen moeten in orde zijn, net als de machines waar je mee werkt en de omgeving waarin je werkt. Maar ook als

× Hoe kan ik je helpen?