5 redenen waarom jij echt BHV’er wilt worden

5 redenen waarom jij echt BHV’er wilt worden

Ieder bedrijf, ongeacht hoe groot of klein, is verplicht doeltreffende maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening, zo staat in de Arbowet. Het inzetten van bedrijfshulpverleners maakt hier onderdeel van uit. Als BHV’er lever jij een grote bijdrage aan de veiligheid van het bedrijf waar jij werkt. Dat is natuurlijk al een hele mooie reden om jezelf te laten opleiden tot bedrijfshulpverlener, maar laten we eens verder kijken. We geven je 5 redenen waarom jij echt BHV’er wilt worden.

1. Het verschil kunnen maken in noodsituaties

Als bedrijfshulpverlener ben jij als eerste ter plaatse als zich een noodsituatie voordoet. Met jouw kennis weet je hoe je moet handelen en kun je in de meest extreme gevallen zelfs het verschil maken tussen leven en dood.

2. Noodsituaties voorkomen

Nog mooier is het natuurlijk als je noodsituaties kunt voorkomen. In jouw rol als BHV’er herken je gevaarlijke situaties en kun je aan de slag met het veiliger maken van de werkomgeving of de wijze waarop bepaalde werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo ben jij een actieve speler in het optimaliseren van de veiligheid op jouw werk.

3. Daadkrachtig kunnen handelen

Omdat jij jouw kennis op peil hebt gebracht met een BHV-cursus, voel je je zelfverzekerd over jouw kunnen als zich een situatie voordoet waarin jij moet optreden als bedrijfshulpverlener. Je weet dat je alle vaardigheden in huis hebt om adequaat te handelen en kunt daardoor snel acteren. Die daadkracht is essentieel en levert kostbare tijd op die juist nu zo belangrijk is.

4. Mensen kunnen helpen

Jij komt als eerste in actie als er iets loos is. Of er nu een brandalarm afgaat of een collega een ongeluk heeft, jij staat paraat en schiet te hulp. Je brengt mensen in veiligheid en weet wat je moet doen als reanimatie noodzakelijk is. Je hoeft niet hulpeloos toe te kijken en kunt direct hulp bieden. Dit geldt ook voor situaties buiten jouw werkomgeving; de kennis die je opdoet in onze cursussen neem je natuurlijk ook mee naar huis.

5. Je kennis verbreden en up-to-date houden

Door een BHV-cursus te volgen, doe je nieuwe kennis op die je vervolgens jaarlijks up-to-date houdt tijdens je herhalingscursussen. Zo ben en blijf je altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van bedrijfshulpverlening en kun je nu en in de toekomst de mensen in je omgeving helpen.

Redenen genoeg dus om je aan te melden als BHV’er bij jouw bedrijf. Bij Novanorm volg je gemakkelijk een BHV-cursus incompany of via open inschrijving op een van onze locaties bij jou in de buurt.

Delen:

Gerelateerde berichten

BHV30 training

Wanneer is BHV verplicht?

Veiligheid: we kunnen wel stellen dat dit dé basisvoorwaarde is voor het uitvoeren van je werkzaamheden. Iedere werknemer, onderaannemer, klant of andere bezoeker van je organisatie moet erop kunnen vertrouwen

Lees verder