Dag van de BHV

Op maandag 7 november is het weer zover: dan vieren we de Dag van de BHV. Net als de afgelopen tien jaar worden door het hele land de circa 500.000 bedrijfshulpverleners in het zonnetje gezet. Ook wordt deze Dag van de BHV gebruikt om extra aandacht te vragen voor het belang van goede bedrijfshulpverlening.

De Dag van de BHV is in het leven geroepen door Stichting Dag van de BHV die zich inzet “om waardering voor en het besef van het belang van de bedrijfshulpverleners (BHV’ers) over te brengen, zowel op de werkvloer als in het publieke domein,” zo valt te lezen op hun website. Daarnaast is het de ambitie van de stichting om meer medewerkers te enthousiasmeren voor een rol als BHV’er.

Het thema voor de Dag van de BHV is dit jaar toepasselijk “Werk, thuis, op straat: hoe veilig ben jij?”. Hiermee haakt de stichting in op de nieuwe balans na corona. Hybride werken is niet meer weg te denken en zoals je hier al las, wordt er ook deze winter mogelijk meer thuis gewerkt. Dat brengt het veiligheidsonderwerp op de werkvloer en daarbuiten opnieuw in de actualiteit. Deze speciale dag voor de rol van bedrijfshulpverleners komt dus op het juiste moment, al zou je kunnen zeggen dat – in het geval het om onze veiligheid gaat – ieder moment het juiste is.

Is er binnen jouw organisatie voldoende aandacht voor de veiligheid van medewerkers en bezoekers? Worden de bedrijfshulpverleners gewaardeerd en zijn zij met voldoende krachten om de werkplek veilig te houden en in geval van nood adequaat te reageren? Welke aanpassingen kunnen worden gedaan zodat de situatie hieromtrent verbetert? De Dag van de BHV biedt bij uitstek gelegenheid om hier langer bij stil te staan en actie te ondernemen.

Dus stel jezelf de vraag: hoe veilig ben jij?

Wil je zelf leren hoe te handelen in geval van nood? Volg dan een van onze BHV-cursussen, incompany of op een locatie bij jou in de buurt. Zo vergroot je jouw veiligheid op je werk, thuis en op straat – en daarmee ook de veiligheid van de mensen om je heen.
Delen:

Gerelateerde berichten

BHV30 training

Wanneer is BHV verplicht?

Veiligheid: we kunnen wel stellen dat dit dé basisvoorwaarde is voor het uitvoeren van je werkzaamheden. Iedere werknemer, onderaannemer, klant of andere bezoeker van je organisatie moet erop kunnen vertrouwen

Lees verder