BHV bedrijfshulpverlening

Bij Novanorm draait alles om veiligheid en dat is waarom we ons speciaal richten op BHV cursussen. Of het nu gaat om incompany trainingen of open inschrijvingen op een van onze locaties in Nederland, onze fysieke trainingen zorgen ervoor dat je snel en gemakkelijk je erkende certificaat behaalt.

Onze uitgebreide BHV-cursussen, evenals EHBO & reanimatie-, RI&E-, VCA- en logistieke trainingen bieden alles wat je nodig hebt om veilig te werken en goed voorbereid te zijn op noodsituaties. Onze online cursussen bieden ook een gemakkelijke manier om je kennis bij te spijkeren. Bij Novanorm nemen we veiligheid serieus en onze BHV-cursussen zijn de beste manier om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf ook veilig blijft.

BHV cursusaanbod

Stairwell,Fire,Escape,In,A,Modern,Building.
bhv

BHV cursus open inschrijving

In deze training leer je eerste hulp te verlenen bij ongevallen (EHBO), een beginnende brand te bestrijden en hoe je een gebouw moet ontruimen. Herhalingscursisten en nieuwe cursisten zitten in één groep. Als nieuwe cursist dien je vooraf verplicht e-learning

Bekijk cursus
Cpr,First,Aid,Training,Concept
bhv

BHV cursus incompany

In deze training leren we u eerste hulp te verlenen bij ongevallen (EHBO), een beginnende brand te bestrijden en hoe je een gebouw moet ontruimen. Herhalingscursisten en nieuwe cursisten zitten in één groep. Als nieuwe cursist dient u vooraf verplicht

Bekijk cursus
Engineer,Wearing,Safety,Unifrom,And,Helmet,Under,Checking,Fire,Alarm
bhv extra

BHV ploegleider cursus

Training bedoeld voor medewerkers die een ontruiming(oefening) leiden in de praktijk. In deze praktische training leer je hoe je een ontruimingsoefening voorbereidt, uitvoert, evalueert en hoe je een verslag maakt. Goed te combineren met (herhaling) BHV-training incompany.

Bekijk cursus
Smoke,Detectors,On,Evacuation,Plans
bhv extra

BBMI cursus

Als beheerder van de brandmeldinstallatie binnen jouw organisatie moet je precies weten hoe jullie brandmeldinstallatie werkt. In onze BBMI-cursus leer je in de praktijk hoe je conform de NEN 2654 het beheer, de bediening en de periodieke controle van de

Bekijk cursus
ovanorm-ontruimingsoefening
bhv extra

Ontruimingsoefening

Training om een ontruimingsoefening te draaien. We maken een korte rondgang met de verantwoordelijke medewerker. Daarna bedenken we samen een scenario, zetten de oefening in werking, evalueren de oefening met de BHV’ers en maken gezamenlijk een verslag. De training is

Bekijk cursus
Woman,Learning,How,To,Make,Chest,Compressions,On,A,Baby
bhv

Kinder-EHBO i.c.m. BHV

In deze training leer je eerste hulp te verlenen bij ongevallen voor baby’s en kinderen (Kinder EHBO). Daarnaast maakt ook volwassenen reanimatie onderdeel uit van de cursus evenals het bestrijden van een beginnende brand en hoe je een gebouw moet

Bekijk cursus
Handsome,And,Happy,Professional,Worker,Wearing,Safety,Vest,And,Hard
bhv extra

Hoofd BHV cursus

Training bedoeld voor medewerkers die leiding geven aan de BHV ploegleiders en/of BHV’ers. In deze praktische training leer je een RI&E restrisico’s uit te voeren, hoe een BHV-organisatie op te zetten, hoe een BHV-training in te richten en hoe een

Bekijk cursus
Cheerful,Businessman,Using,Laptop,In,Bright,Office,Space.
bhv

BHV cursus online

Wil jij je kennis van veiligheid op peil brengen, maar hoef je niet zo nodig BHV’er te worden? Dan is de online BHV-cursus van Novanorm perfect voor jou. In deze online veiligheidstraining leer je alle BHV-theorie, gemakkelijk via je beeldscherm.

Bekijk cursus
VOV08613@0.33x
bhv

BHV in 30 minuten

BHV in 30 minuten, ofwel BHV30, is dé nieuwste innovatieve en tijdbesparende BHV-training van Novanorm. De training is speciaal ontwikkeld voor organisaties die hun medewerkers snel en effectief willen opleiden tot BHV’er. Met BHV30 kunnen medewerkers in een kort tijdsbestek

Bekijk cursus

Onze klanten

Onderstaande klanten hebben reeds succesvol cursussen en examens afgenomen bij Novanorm.

Wat leer je in een BHV-cursus?

Ter bescherming van het personeel is het voor elk bedrijf verplicht bedrijfshulpverleners (BHV’ers) in dienst te hebben. Een BHV’er is een hulpverlenend persoon binnen de organisatie die adequaat kan handelen in een noodsituatie. De BHV’er neemt deze rol naast zijn normale werkzaamheden op zich. Het is aan te raden medewerkers te selecteren die goed verspreid zitten over de afdelingen en locaties van het bedrijf, zodat mogelijke risico’s en calamiteiten zo goed mogelijk gemanaged kunnen worden door deze groep. Deze medewerkers volgen jaarlijks een cursus BHV, waarin ze adequaat leren handelen bij verschillende soorten calamiteiten. Denk aan wat te doen bij brand, het instellen van een ontruimingsplan, eerste hulp verlenen bij een hartaanval of efficiënt handelen bij een plotseling bedrijfsongeval. Na het volgen van de cursus ontvangt de deelnemer een BHV-certificaat.

De volgende onderdelen komen aan bod tijdens de cursus BHV:

 

 • Reanimatie en AED
 • Verbandmiddelen
 • (Niet-)spoedeisende eerste hulp
 • Stabiele zijligging
 • Slagaderlijke bloedingen
 • Rautek- en ondersteuningsgreep
 • Communicatie, ontruiming en brandbestrijding
 • Ontruimingsaspecten
 • Verbranding en blussen
 • Communicatie bij incidenten (met hulpdiensten)

Hoe behaal je je BHV-certificaat?

 

Het BHV-certificaat is een officieel document dat bewijst dat je de cursus gevolgd en het examen gehaald hebt. Je kunt een BHV-cursus (deels) online volgen. Volledige BHV-certificaten verstrekken we enkel bij onze fysieke trainingen.

Dit certificaat is een bewijs dat je de cursus hebt gevolgd en dat je kennis op peil is. Het certificaat is een belangrijke factor om bij controle aan te tonen dat een bedrijf geschoolde BHV’ers op de vloer rond heeft lopen.

Hoe lang is een BHV-certificaat geldig?

Een BHV-certificaat is een jaar geldig. Nadat de uiterste datum verlopen is, mag de bedrijfshulpverlener zich niet meer zo noemen en is hij de status verloren. Dat betekent ook dat er bij een eventuele controle geen geldige BHV’er aanwezig is. Het is belangrijk dat bedrijven zelf in het oog houden welke certificaten aflopen en zo nodig op tijd kiezen voor een BHV herhaling. 

Hoewel deze niet verplicht is (maar het nieuwe certificaat wel) kan een BHV-herhalingscursus juist erg belangrijk zijn voor het handelen van BHV’ers in noodsituaties.

Wat is een BHV herhaling?

veilig werken

Door de beperkte geldigheid van BHV-certificaten is het belangrijk om op herhaling te gaan zodat je de opgedane kennis van de cursus goed op peil kunt houden. Daardoor worden BHV’ers gestimuleerd om hun kennis en vaardigheden op te frissen en kunnen ze belangrijke vaardigheden nog eens oefenen. 

Mocht er wat gebeuren, dan kan er veel sneller gehandeld worden. Iets wat goed van pas komt wanneer zich plotselinge calamiteiten voordoen. Denk aan het soepel en adequaat kunnen geven van een hartmassage tijdens een hartaanval. Bedrijven met een verhoogd risicovolle omgeving kiezen er bovendien vaak voor om nog frequenter nascholing in te plannen voor hun BHV’ers. 

Voor de herhaling kan een herhalingscursus worden gevolgd. Na het doen van het examen wordt er opnieuw een geldig certificaat uitgereikt. Dit certificaat is wederom een jaar geldig.

Voordelen van een online BHV-cursus

Twijfel je nog of een online BHV-cursus iets voor jou is? Een online BHV-cursus kent veel voordelen:

 • je volgt je BHV-cursus waar je wilt
 • de online BHV-cursus is 24/7 beschikbaar
 • het tempo van de cursus bepaal je zelf; heb je weinig tijd dan kun je er gerust iets langer over doen
 • ook het examen is volledig online en je hebt één gratis herkansing
 
Dus aarzel niet langer en meld je nu aan voor onze online BHV-cursus. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op via telefoon, e-mail of WhatsApp. 

Hoeveel BHV’ers heeft een bedrijf nodig?

Het aantal gecertificeerde BHV’ers binnen een bedrijf hangt af van het aantal medewerkers en afdelingen. De Arbowet stelt geen vaste aantallen hiervoor, maar ga uit van de vuistregel dat er altijd ten minste één BHV’er aanwezig moet zijn. Het is verstandig om hier stressbestendige medewerkers voor te selecteren die vaak op kantoor aanwezig zijn. Denk aan de binnendienst of een andere afdeling(sfunctie). 

Aan de hand van RI&E kan je bepalen hoeveel BHV’ers je nodig hebt. Hierin kijk je niet alleen naar het aantal medewerkers (en bezoekers), maar ook naar restrisico’s, de complexiteit van het gebouw, het aantal niet-zelfredzame personen, ligging van het gebouw, mogelijke aanwezigheid van BHV’ers tijdens vakantie, ziekte en verlof, opkomsttijd van hulpdiensten en andere risico’s vanuit de omgeving.